• divendres 31 de març del 2023

Fins a 23 nens d'Ucraïna vindran a Mallorca per passar un mes de vacances

img

El Consell de Mallorca dona 150.000 euros per al Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació per aquest motiu

PALMA, 22 Jul.

Un total de 23 nens d'entre 7 i 14 anys procedents de la zona de Butxa (Ucraïna), i acompanyats per dos adults de referència, gaudiran d'un mes de vacances a Mallorca gràcies a la implicació del Consell de Mallorca .

En una nota de premsa, el Consell ha explicat aquest divendres que està previst que arribin a l'illa els propers dies i, fins a finals d'agost, conviuran amb 15 famílies de Mallorca seleccionades per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS).

Precisament aquest divendres, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, juntament amb el conseller de Presidència, Javier de Juan, la consellera de Drets Socials i presidenta de l'IMAS, Sofia Alonso, i la directora insular d'Infància i Família, Maria de els Àngels Fernández Valiente, s'han reunit amb la presidenta del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, Maria Antònia Mulet, i la gerent de l'entitat, Catalina Socies, per tancar els darrers detalls d'aquest viatge, que ha estat finançat amb una donació de 150.000 euros que la institució insular ha aportat a aquest ens.

Per la seva banda, i amb l'objectiu que aquests 23 nens també gaudeixin d'un entorn tranquil durant la seva estada, 15 famílies mallorquines que es van posar a disposició de l'Àrea d'Infància i Família l'IMAS de forma voluntària, els acolliran a casa seva.

"Davant d'aquesta situació d'emergència internacional, Mallorca torna a ser exemple de solidaritat, generositat i compromís. A l'inici del conflicte, vam rebre una allau de sol·licituds en què es preguntava com ajudar els afectats i, ara, la societat mallorquina torna a respondre. No em puc sentir més orgullosa”, ha expressat la presidenta del Consell.

Les estades parteixen d'una petició formulada durant la videoconferència mantinguda l'abril passat entre la presidenta Cladera, l'alcalde de Kiiv i l'Associació de Municipis d'Ucraïna (AMU), que ha estat qui s'ha encarregat de tramitar els desplaçaments perquè "aquests nens i nenes tinguin la possibilitat de gaudir d'unes vacances lluny de la situació que es viu al país".

"Garantir el benestar dels nens, independentment del país d'origen, és per a l'IMAS una prioritat, i estem treballant per garantir que aquests vint-i-tres nens i nenes puguin aprofitar l'estiu i l'illa com qualsevol persona de la seva edat i oblidar-se de la guerra durant uns dies. Hem de protegir-los i donar-los la pau que mereixen, com a nens i com a víctimes que són”, ha destacat Alonso.

En aquesta línia, l'IMAS, que ha treballat en coordinació amb la Conselleria d'Afers Socials del Govern i Delegació de Govern a Balears per fer la tramitació administrativa oportuna, també ha posat a disposició dels dos adults de referència que viatjaran des de Butxa amb els nens ucraïnesos, un espai on allotjar-se durant els dies que romanguin a l'Illa.

La institució insular també ha habilitat un telèfon de guàrdia durant les 24 hores del dia a les 15 famílies acollidores per atendre qualsevol consulta que pugui sorgir durant la seva estada i assegurar, així, que aquests nens aprofitin al màxim les vacances a Mallorca.

Notícies més vistes Avui