• divendres 3 de febrer del 2023

Fins a 84 policies locals de Palma prenen possessió de la seva plaça com a funcionaris de carrera

img

L'Ajuntament dóna la benvinguda als agents en un acte a la plaça de Cort

PALMA, 5 Ago.

La plaça de Cort ha acollit divendres la presa de possessió dels 84 nous policies que, des d'avui, ja són funcionaris de l'Ajuntament de Palma.

Amb l'acte, Cort ha donat la benvinguda a els nous agents, segons han indicat aquest divendres en una nota de premsa.

L'acte ha començat a les 08.30 hores amb l'arribada dels familiars convidats per part de la Policia Local i dels regidors de la corporació municipal.

Posteriorment, ha arribat l'alcalde de Palma, José Hila, que ha estat rebut per la primera tinenta d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Joana Adrover, el regidor d'Economia Hisenda i Innovació, Adrián García, i el cap de la Policia Local, José Luis Carque.

A l'acte també hi han estat presents la delegada del Govern e n Balears, Aina Calvo, i la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido. Per part de la corporació municipal, hi han acudit la regidora de Participació Ciutadana i Govern Interior, Clàudia Costa; i les regidores Mercedes Celeste, portaveu del PP; Joana Capó, de Ciutadans, i María Paz Pérez, de Vox.

A les 09.00 hores, la relatora, Irene López, ha donat la benvinguda i, posteriorment, l'alcalde i el cap de la Policia Local han passat revista a la formació de la Policia Local. Després, els nous policies han pujat, per grups, per recollir els seus títols.

En la seva intervenció per la clausura, l'alcalde ha donat l'enhorabona als nous agents i als seus familiars per l'esforç i la dedicació” dels darrers anys. També ha agraït la feina de les àrees implicades i de la Conselleria de Presidència.

"Gràcies a vosaltres, podrem reforçar el treball de seguretat ciutadana per seguir sent la ciutat segura que ja som", ha dit l'alcalde, mentre ha afegit: "També ens permetrà lluitar amb més força contra l'incivisme. Per aquest motiu, vull aprofitar l'acte d'avui per fer-li una petició: li demano que reforci el compliment de les ordenances municipals. És una competència pròpia que hem de fer complir i, per aconseguir-ho, sou fonamentals".

En acabar, s'ha fet una foto de família i els nous policies han llançat les gorres a l'aire en un acte simbòlic per demostrar de manera conjunta l'alegria d'acabar una etapa i la felicitat per començar-ne una de nova, com a servidors públics. Dels 84 nous agents, 21 són dones.

Aquests nous policies corresponen a l'Oferta pública d'ocupació 2018/19 que va oferir un total de 101 places i es va posar en marxa a l'inici del mandat. Es van veure paralitzades per la situació d'emergència sanitària per la pandèmia de la Covid 19, però es va reactivar el juny del 2020, amb l'estat d'alarma vigent.

L'última prova es va celebrar el 12 de juny del 2021 al Palau de Congressos amb l'objectiu d'incrementar, com més aviat millor, la plantilla de la Policia Local de Palma. Un cop finalitzades les proves, van començar el seu període de pràctiques i ara comencen una nova etapa com a funcionaris de carrera.

En paral·lel a aquest procés que ara acaba, Seguretat Ciutadana té actius diferents processos per la incorporació o promoció interna de personal. Per exemple, l'Oferta Pública d'Ocupació de 2020/21 ja està aprovada i convocarà mig centenar de noves places.

Mentre s'acaba d'ultimar aquesta oposició, s'ha convocat una borsa d'interins - com preveu la normativa autonòmica-- per aprofitar els recursos públics per contractar de manera temporal una cinquantena de policies.

Notícies més vistes Avui