• dilluns 5 de juny del 2023

Fiscal demana agreujant de gènere per a l'home que va matar d'una pedrada la seva dona: "No li va agradar que el deixés i la va matar"

img

També sol·licita l'agreujant de parentiu mentre la defensa reclama considerar els atenuants de confessió tardana i ingesta de substàncies

L'acusat rebutja el seu dret a l'última paraula

PALMA, 19 Oct.

El Ministeri Fiscal ha sol·licitat al jurat popular que prengui consideració els agreujants de gènere i parentiu, sumats al delicte d'assassinat amb traïdoria, per a l'home que va matar d'una pedrada a la seva cosina i exdona, amb la qual tenia quatre fills, en entendre que "no li va agradar que el deixés i la va matar".

Aquest dimecres ha arrencat la tercera sessió del judici, en què l'acusat ha rebutjat utilitzar el seu dret a l'última paraula. Dijous, el Tribunal emetrà l'objecte del veredicte al jurat popular, que determinarà la culpabilitat o innocència de l'encausat. Així, en el torn d'al·legat, Fiscalia ha mantingut la petició de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria i, en referència a l'agreujant de gènere, ha argumentat que l'acusat considerava que la víctima "era seva".

"Com li ha deixat, aprofita que ella li truca per quedar i mata, i això és un control i menyspreu absolut a la condició de dona; no li va agradar que el deixés i l'assassina, és tan senzill com això per desgràcia", ha reiterat.

Així mateix, així que a l'agreujant de parentiu, ha sostingut que és un fet "objectiu" pels quatre fills que tenien en comú.

En referència a la petició de la defensa d'incloure els atenuants d'ingesta de substàncies i confessió tardana per rebaixar la pena de l'acusat, ha recordat, sobre el primer, que els testimonis --agents de policia i forenses-- van indicar que no presentava cap simptomatologia al moment dels fets. Tot al contrari, van destacar la tranquil·litat de l'home.

Finalment, quant a la confessió, Fiscalia ha insistit que el processat, encara que admetés els fets, "no dóna cap dada rellevant", només els que són evidents.

"Va assassinar amb traïdoria la víctima, sent plenament conscient del que faria, perquè no volia entendre que ella el deixés", ha conclòs.

En el seu escrit d'acusació, Fiscalia reclama una condemna de 25 anys de presó per a l'home, així com que indemnitzi amb 100.000 euros cadascun dels fills i amb 50.000 els pares de la víctima.

L'acusació de la Comunitat s'ha manifestat en la mateixa línia que el Ministeri Fiscal, sol·licitant que se li imposi un delicte d'assassinat traïdor amb els agreujants de gènere i parentiu.

Amb tot, l'acusació particular, a representació dels germans i pares de la víctima, entén que la pena s'ha d'elevar a 31 anys de presó. Així, ha destacat l'"absoluta brutalitat" amb què va matar la seva exdona. "Va assegurar perfectament que anés a morir", ha afegit.

A més, ha demanat rebutjar l'atenuant de confessió tardana, recordant que l'individu, quan va passar a disposició judicial, es va negar a declarar davant del jutge . "La confessió tardana l'ha fet aquí".

Per la seva banda, la defensa de l'acusat ha insistit en els atenuants de consum de substàncies estupefaents i confessió tardana, i ha destacat la col·laboració del seu representat a hora de reconstruir els fets. Tot i això, s'adhereix a la consideració del delicte d'assassinat amb traïdoria de les altres parts.

Els fets van passar el 3 de novembre de 2020, quan víctima i processat van quedar un mes després de trencar la seva relació per solucionar un assumpte relatiu als seus fills.

Un cop van arribar a un pàrquing situat al Polígon de Son Rossinyol, i estant dins del cotxe, es va iniciar una discussió entre tots dos i l'individu va començar a colpejar-la repetidament per diverses parts del cos, arribant a clavar-li un tornavís, i posteriorment la va introduir al maleter.

"Em pensava que havia mort, en aquell moment el meu cap estava com estava i entre l'alcohol i les drogues no vaig pensar res" ", va confessar durant la seva declaració. A més, va tirar el telèfon mòbil al lloc abans d'abandonar-lo per dificultar la localització.

A continuació, es va dirigir amb el vehicle al Camí de Ca Na Verda, aconseguint la víctima sortir del guardamaletes. En aquell moment, l'home va perdre el control i va xocar contra uns blocs de ciment, instant que la dona va aprofitar per escapar-se. finalment el cap amb una pedra fins a causar-li la mort.

Per evitar ser descobert, va despullar la víctima i va llençar el seu cos a la zona del torrent, fent el mateix amb la documentació i efectes personals. "Estava espantat i molt nerviós, recordo que li vaig treure la roba i la vaig llençar, no sabia el que feia", va admetre.

estant al precalabós, li va confessar que havia estat "intentant evitar" la seva dona des que van trencar la relació "perquè sabia que passaria el que va passar".

A més, ha destacat la "tranquil·litat sorprenent" amb què va relatar els fets una vegada detingut. "Era un monòleg, es va posar drets, em va preguntar si la seva dona estava morta i va començar a verbalitzar", va detallar l'agent, que va negar que l'acusat aparentés estat d'embriaguesa o d'haver consumit drogues al moment dels fets.

El processat, estant al precalabós, li va explicar també la discussió que es va iniciar durant el matx amb la seva exparella i que va acabar perdent el control del cotxe, moment en què ella va aconseguir sortir del vehicle.

>

"Després la va perseguir, li va copejar el cap contra una paret, la va arrossegar fins al vehicle i li va copejar una altra vegada el cap amb una pedra", alhora que "la va apunyalar en tres ocasions amb un tornavís que tenia dins del cotxe”, va testificar l'agent, d'acord amb la confessió del detingut. Així mateix, també li va reconèixer que "la va despullar i la va arrossegar cap a un torrent o una zona boscosa".

En el torn de declaració, el metge forense que va fer l'avaluació psicològica a l'acusat va assegurar que la seva capacitat psíquica era "absolutament normal" quan va cometre el crim i que tenia "una capacitat intel·lectual que permet perfectament l'abordatge del que ha passat".

Així mateix, ha afegit que el processat "fins i tot va eliminar la possibilitat que el consum de les substàncies que va al·legar pogués estar vinculat amb els fets".

Per la seva banda, una de les forenses que va practicar l'autòpsia al cos de la morta va indicar que es van detectar multitud de lesions a el cap com a resultat de cops de "molta intensitat", produïts "per un objecte contundent de parts irregulars", com una pedra. Aquests cops al cap van produir al mateix temps fractures irradiades pel crani de la víctima. per un objecte punxegut, com un tornavís, al tòrax. El seu cos va ser trobat nu en posició fetal, amb el cap en direcció al torrent i tapat amb branques i males herbes.

Notícies més vistes Avui