• dijous 30 de març del 2023

Fiscalia aclareix ara que l'excomissari Mut només està acusat de prevaricació

img

La defensa de l'excap de Policia Local: "És la primera vegada que no aconsegueixo manejar un expedient judicial per l'ocultisme"

PALMA, 16 Jun.

El Ministeri Fiscal ha aclarit, aquest dijous durant la quarta jornada del judici oral del cas Cursach, que el cap de la Policia Local de Palma, Joan Miquel Mut, només està acusat de prevaricació i no d'omissió de perseguir delicte.

Amb aquest apunt, l'excomissari de Palma només s'enfronta a 10 anys d'inhabilitació i no a 12. El fiscal Tomás Herranz ha reconegut l'error d'haver titllat el relat dels fets al voltant d'aquest delicte, però no en la qualificació.

Prèviament, l'advocat de la defensa de l'excap de la Policia Local de Palma, Joan Miquel Mut, ha asseverat que és la primera vegada" que no aconsegueix manejar un expedient judicial" per l'ocultisme amb què s'ha treballat en la instrucció per conveniència o en mode estratègic".

Així de contundent s'ha mostrat el lletrat Jaime Campaner, que ha plantejat, al seu torn, quatre qüestions prèvies per les quals demana la nul·litat de la interlocutòria d'obertura de judici oral, de manera que Mut deixaria d'estar acusat.

Després que el Tribunal de la Sala hagi demanat als lletrats agilitat en l'exposició de les seves qüestions prèvies, la defensa de Mut ha sol·licitat, com a primera qüestió prèvia, la nul·litat de l'obertura de judici oral contra Mut per la vulneració dels drets fonamentals del processat i que es torni a l'"ortodòxia processal".

En aquest sentit, ha relatat com en la instrucció judicial hi ha dues actuacions de processament, una de 2018 i una altra de 2019. En aquest últim, el seu representat no hi és, ha assenyalat Campaner amb la qual cosa ha definit això com una "esquizofrènia processal". "L'acte de 2019 no especifica que sigui una ampliació del de 2018. Denunciem aquesta doble interlocutòria de processament. Per què ha de semblar normal que hi hagi dues actuacions amb la transcendència que això té?", ha qüestionat, per després sentenciar : "Per descomptat normal no és".

Per això, ha subratllat que el jutge instructor de la causa "no pot inventar el procés, ha d'estar a l'impero de la llei. "Aquest efecte papallona no pot servir per confondre ni l'investigat ni tampoc la seva defensa”, ha recalcat.

Notícies més vistes Avui