• dimecres 29 de març del 2023

Fiscalia demana cinc anys i set mesos de presó per a l'assaltant d'esglésies de Palma

img

L'encausada ha estat detinguda diverses vegades per entrar a esglésies de Palma per amenaçar de mort religiosos i agredir feligresos

PALMA, 16 Jul.

La Secció Primera de l'Audiència Provincial de Balears celebra, aquest dimarts a partir de les 09.30 hores, la vista prèvia al judici contra una dona acusada d'assaltar diverses esglésies de Palma per amenaçar de mort a religiosos i agredir feligresos, fets pels quals la Fiscalia sol·licita cinc anys i set mesos de presó.

El Ministeri Fiscal li atribueix delictes d'amenaces, danys, contra els sentiments religiosos, maltractament, robatori amb violència i lesions. Els fets s'han anat cometent successivament des del 2018 i la Policia Nacional l'ha detingut diverses vegades. De fet, la dona es troba a la presó provisional des del febrer d'aquest any, quan va ser arrestada per última vegada.

Aquests anys, el fiscal relata una sèrie d'assalts a esglésies de Palma i sosté que l'acusada està moguda en "tots els casos" per un "evident ànim de menyspreu" cap als sacerdots, rectors, sagristans o particulars que presten els seus serveis religiosos o participen en actes religiosos propis de la religió catòlica.

< p> A l'escrit de Fiscalia es relaten diferents episodis, l'últim al desembre de 2021, quan la dona va abordar el rector de l'església Sant Miquel i va intentar donar-li una coca a la cara, arribant a arrencar-li la màscara mentre li deia “ets Satanàs, jo no me'n vaig d'aquí perquè sóc la cap" i "no t'he enganxat perquè el dia que t'enganxi no t'aixecaràs".

Dies després, prossegueix el fiscal, la dona li va donar un fort cop al rector a l'esquena mentre deia a familiars d'aquest: "És al capellà a qui vull matar".

Fiscalia destaca que l'acusada ha estat diagnosticada diverses vegades de malalties mentals. Per això, recalca que concorre la circumstància atenuant de trastorn psíquic, encara que atribueix l'agreujant de discriminació per religió.

A més dels anys de presó, el fiscal demana que la processada sigui internada durant 18 anys en un centre psiquiàtric i una indemnització de 1.650 euros per perjudicis morals i lesions.

Notícies més vistes Avui