Notícies Balears.

Notícies Balears.

Funcionària de Cort recorda l'interrogatori del fiscal Subirán com a "groller i molt desagradable". Funcionària de Cort recorda l'interrogatori del fiscal Subirán com a "groller i molt desagradable".

Funcionària de Cort recorda l'interrogatori del fiscal Subirán com a

PALMA, 5 Set.

Una funcionària de l'Ajuntament de Palma que va participar en una taula de contractació del concurs de l'ORA ha declarat aquest dimarts que recorda l'interrogatori de l'exfiscal Miguel Ángel Subirán en seu judicial el 2016 com "groller i molt desagradable".

En la seva declaració com a testimoni en la sessió d'aquest dimarts als investigadors del cas Cursach, la testimoni ha lamentat igualment que, en aquell moment, "el jutge Penalva no intervingués".

La funcionària s'ha referit prèviament a la declaració en seu policial, que també ha recordat com "dura". "Les meves respostes molestaven", ha afegit, alhora que ha assegurat que el que li descriuen els investigadors en relació al concurs "no era la realitat", tot i que li deien que ho tenien tot provat.

En aquest punt, la testimoni ha explicat que en tot moment va tractar d'explicar com eren els procediments, tot i que posteriorment les seves respostes no apareixien a la declaració. "Intentava dir-los que era impossible que els meus companys haguessin fet alguna cosa irregular, però em deien que tenien proves i que era segur", ha afirmat.

La dona ha indicat també que la pressió durant la declaració "va ser realment gran" i que un dels policies li deia que "havia tingut sort" i que el missatge que planejava era que entrava a declarar com a testimoni "però ja es veuria com sortiria".

Sobre les "presses" que a les clarines sembla exigia el cap de Mobilitat, Miquel Femenía, en la tramitació, la funcionària ha assegurat que era la seva forma habitual de treballar en tots els processos.

El Tribunal Superior de Justícia de Balears continua aquest dimarts amb el judici contra els investigadors del cas Cursach, entre ells l'exjutge Manuel Penalva i l'exfiscal Miguel Ángel Subirán, per als quals la Fiscalia sol·licita 118 i 121 anys de presó, respectivament.

Cal destacar que també s'asseuen al banc els membres del Cos Nacional de Policia del Grup de Blanqueig de Capitals, en concret l'aleshores inspector cap José Luis García Reguera, el subinspector Miguel Ángel Blanco, la subinspectora Blanca Ruiz i el policia Iván Bandera.

.