• dijous 30 de març del 2023

Funcionaris de l'APB neguen pressions o indicacions per beneficiar el Club Nàutic d'Eivissa

img

PALMA, 6 Jul.

Tres funcionaris de l'Autoritat Portuària de Balears (APB) han negat aquest dimecres haver rebut pressions o indicacions per beneficiar el Club Nàutic d'Eivissa (CNI) en l'adjudicació del concurs perquè fos aquest el que seguís explotant la dàrsena de l'APB que el Club ocupa des del 1927.

Durant la seva declaració davant la titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma, els funcionaris han defensat la legalitat d'aquesta actuació, per la qual l'expresident de l'APB Joan Gual de Torrella és investigat pel presumpte tripijoc d'un concurs per afavorir el Club Nàutic d'Eivissa.

Els funcionaris, entre ells el que fos cap de l'àrea de gestió de l'APB a la data dels fets investigats, Fernando Berenger, han declarat en qualitat d'investigats ja que, segons la instrucció judicial, hi ha indicis que aquesta adjudi cació no va ser aplicada sota els principis de transparència, concurrència, objectivitat i legalitat que ha de tenir la contractació pública.

Un dels funcionaris, membre de la Comissió Tècnica de l'APB, ha assegurat davant la jutgessa que no va rebre cap pressió per beneficiar el Club Nàutic d'Eivissa en aquest concurs. Un altre ha explicat que es va limitar a fer l'anunci d'aquesta convocatòria, mentre que el tercer funcionari també ha asseverat que no va rebre indicacions o suggeriments respecte al CNI.

Cal recordar que Joan Gual de Torrella va negar aquest dimarts passat haver tingut pressions polítiques per beneficiar el Club Nàutic d'Eivissa i va defensar l'adjudicació perquè "s'ajustava a la llei". A més, va desvincular la presidenta del Govern, Francina Armengol, de qualsevol irregularitat, encara que va precisar que parava els projectes que no comptaven amb el vistiplau.

Notícies més vistes Avui