• dilluns 5 de juny del 2023

Gairebé el 100% de treballadors de neteja viària d'Alcúdia i Sa Pobla secunden la primera jornada de vaga, segons CCOO

img

PALMA, 11 Jul.

Gairebé el 100% dels treballadors de neteja viària de Alcúdia i Sa Pobla, a excepció de dos o tres mecànics, encarregats dels camions, han secundat aquest dilluns la primera jornada de vaga indefinida.

Així ho ha informat aquest dilluns el secretari general de CCOO de l'Hàbitat Balears , Miguel Pardo, en declaracions als mitjans, en què ha advertit que "Alcúdia, on els dies previs a iniciar-se aquesta vaga es recollien entre 70 i 80 tones de residus, s'està començant a omplir d'escombraries". /p>

Pardo ha recordat en aquest punt que "ningú volia arribar a aquesta vaga però els treballadors s'hi han vist abocada" perquè, ha apuntat, la proposta d'acord que l'empresa ha presentat és "un pla de xoc" que "no dóna resposta a la principal reivindicació dels treballadors", que és "solucionar el mal estat en què es troben els camions”.

Cal recordar que la reivindicació dels treballadors és que els ajuntaments tant d'Alcúdia com de Sa Pobla “que treguin el plec de condicions que permeti contractar noves contractes, que incorporin al servei de neteja viària dels dos municipis nous camions i, a més, comencin a aplicar el conveni autonòmic, que va ser aprovat fa tres mesos".

En cas contrari, ha advertit que "es corre el risc que, tot i que els treballadors tenen la intenció de complir els serveis mínims establerts a partir d'aquest dimarts per als dos municipis, aquesta no es pugui complir pel mal estat dels camions". Uns serveis mínims que, així mateix, ha qualificat com a "abusius" en haver-se plantejat "com si fos un dia normal" a Sa Pobla i del 69% a Alcúdia. No es descarta, per tant, la possibilitat d'emprendre accions legals.

Amb tot, i per posar fi al conflicte laboral, els treballadors esperen la convocatòria d'una nova reunió entre les parts, que es podria produir. aquest dimarts, malgrat que encara no ha estat convocada de manera oficial".

Notícies més vistes Avui