• dimecres 29 de març del 2023

Gairebé un miler de persones protesten a Palma contra la Llei de Benestar Animal i defensen el món rural

img

PALMA, 2 Jul.

Al voltant d'unes 850 persones, segons fonts policials, i un miler , segons la Federació Balear de Caça, han sortit aquest dissabte als carrers de Palma per protestar contra la llei de Benestar Animal i defensar el món rural, la caça, la pesca, l'agricultura i la ramaderia.

Segons ha informat el president de la Federació Balear de Caça, Pedro Bestard, en declaracions als mitjans, “la manifestació que s'ha celebrat aquest dissabte té com a fi defensar el món rural perquè la nova Llei de Benestar Animal no té res de benestar animal".

En aquest sentit, ha lamentat que la nova llei de Benestar Animal "parla de castrar els gossos i de prohibir la cria aquests; així com que els gossos de pasturatge no puguin sortir fins als 18 mesos i als set anys ja no puguin exercir més la seva tasca; n curs per poder tenir gos”.

Així mateix, ha continuat criticant, la nova normativa “parla que els cavalls no puguin sortir fins als quatre anys, carregant-se així les curses i les festes de Sant Joan, a l'illa de Menorca; a més que a partir dels 15 anys se'ls ha de fer una revisió cada any, a partir dels 18 casa sis mesos i als 23 se'ls ha de jubilar”.

Per això, i després de qualificar la llei de Benestar Animal d'"engany" per satisfer "quatre animalistes que no han conegut a la seva vida el que és la naturalesa", Bestard ha incidit que "és el moment de defensar el món rural, i de fer-ho activament perquè, en cas contrari, acabaran amb les tradicions i després no es podrà més que lamentar”.

El president de la Federació de Caça de Balears, Pedro Bestard, ha censurat per un altre costat que el Govern vulgui prohibir a Eivissa la caça del tord amb el Pla de Gestió Natura 2000, i ha advertit que "quan ho hagi aconseguit farà el mateix a Mallorca ia Menorca". "El mateix passa amb l'ampliació del Parc Natural de Llevant, mesures que prenen des de la ideologia, sense atendre criteris científics i sense conèixer el medi natural”, ha criticat.

A l a manifestació d'aquest dissabte, que ha començat a les 11.00 hores, a la plaça del Tub de Palma, hi han acudit representants de les formacions polítiques PP i Vox.

La de Palma no ha estat no obstant l'única manifestació contra de la Llei de Benestar Animal ia favor del món rural celebrada aquest dissabte a Balears, ja que Eivissa també n'ha acollit una, a les 11.00 hores, a la rotonda Podencos.

Notícies més vistes Avui