Galmés anuncia el pagament de 13 milions d'euros pendents als ajuntaments. Galmés anuncia el pagament de 13 milions d'euros pendents als ajuntaments.

Galmés anuncia el pagament de 13 milions d'euros pendents als ajuntaments.

Galmés anuncia el pagament de 13 milions d'euros pendents als ajuntaments.

El president insular es mostra satisfet "pel fet de haver pogut resoldre aquest problema heretat de l'equip de govern anterior".

PALMA, 14 set.

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha anunciat aquest dijous que la institució insular ha fet efectiu el pagament del deute de 13 milions d'euros amb les corporacions municipals.

Així ho ha anunciat el president insular en el ple ordinari celebrat aquest dijous, en el què s'ha mostrat "satisfet per haver pogut resoldre aquesta problemàtica".

El Consell tenia un deute d'aproximadament 13 milions d'euros procedent de dos programes d'ajuts del Departament de Cooperació Local, i que l'anterior equip de govern havia deixat sense pagar. Concretament, 9.802.163,89 euros corresponien al Programa d'Inversions de Competència Municipal i, els 3.246.041,82 euros restants, estaven pendents del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible i el Clima (Paesc).

En aquest sentit, Galmés ha assenyalat que "era un problema heretat de l'anterior pacte d'esquerres i que ofegava les economies de les corporacions municipals, moltes de les quals són altament dependents dels ajuts del Consell de Mallorca".

"Hem heretat un Consell en molt mal estat, fruit d'una gestió nefasta de l'equip de govern anterior", ha sentenciat Galmés. Igualment, ha afegit que s'han trobat "moltes sorpreses desagradables dins dels calaixos i aquesta era una d'elles".

Tags

Categoría

Illes Balears