Galmés penja una banderola al Consell pel Dia per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

Galmés penja una banderola al Consell pel Dia per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones.

La institució insular lluirà la banderola al llarg de tota la setmana amb motiu del 25N per conscienciar i promoure la igualtat.

PALMA, 20 Nov.

El president del Consell, Llorenç Galmés, ha penjat aquest dilluns una banderola a la façana de l'edifici de la institució insular, amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, que se celebra aquest dissabte, 25 de novembre.

Segons ha informat el Consell en una nota de premsa, el president Llorenç Galmés, juntament amb el conseller insular de Presidència, Antoni Fuster, i la directora insular de Famílies, Maria Garrido, ha penjat aquest dilluns una banderola a la façana de l'edifici de la institució insular amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, que es celebra el 25 de novembre. Així, el Palau del Consell lluirà la banderola tota la setmana. En aquest sentit, Llorenç Galmés ha afirmat que "aquest gest contribueix a la conscienciació d'aquesta lacra que, lamentablement, encara es pateix a Mallorca i al conjunt del país".

A més, el president de la institució insular ha destacat que "el compromís d'aquest equip de govern amb la lluita per la igualtat i l'eliminació de la violència contra les dones és ferm i incuestionable". Galmés ha assenyalat que "així es constata amb l'augment del pressupost destinat a famílies, igualtat i lluita contra la violència masclista per a l'any vinent".

El president del Consell ha reiterat la "tolerància zero davant la violència masclista" i ha assenyalat que "és fonamental impulsar polítiques de prevenció, així com d'acompanyament i atenció a les víctimes". També ha recordat que "els fills menors de les dones víctimes de la violència de gènere són els grans oblidats i que ells també pateixen les conseqüències".

El conseller insular de Presidència, Antoni Fuster, ha explicat que el pressupost de la Direcció Insular de Famílies per al 2024, en què estan integrades les polítiques d'igualtat, diversitat, conciliació i de lluita davant de la violència contra les dones augmenta un 6,62 per cent respecte a aquest any. Es tracta del primer pressupost d'aquest mandat.

Fuster ha detallat que per a l'any vinent aquest àmbit disposarà de 5.265.119,63 milions d'euros, 327.116,45 euros més que en aquest 2023. Aquesta quantitat anirà destinada als programes de Famílies, Igualtat i Diversitat, i al Servei d'Atenció a les Violències. El conseller insular de Presidència ha destacat també l'increment de les partides per jornades, conferències i formacions, que és de 69.242,12 euros, el que suposa un 38% més que aquest any; i la d'activitats culturals i familiars que passa de 2.000 a 14.552,22 euros. L'augment d'aquestes partides contempla l'organització del primer congrés Lgtbi i, especialment, l'organització d'estades, jornades familiars i altres activitats dirigides a les famílies.

D'altra banda, Fuster ha avançat que el Consell donarà un impuls a les campanyes de prevenció de les violències masclistes i sexuals, de forma molt especial amb el programa 'No i punt!'. "Seguim ampliant el programa, com ja hem començat a fer en els quatre mesos que portem al capdavant del Departament", ha dit.

A més, el conseller insular de Presidència va detallar que s'han creat dues noves partides. Concretament, una de 6.000 euros, per premiar estratègies artístiques i comunicatives en l'àmbit familiar en favor de la igualtat, la diversitat i la prevenció de violències masclistes, i una altra de 42.695,36 euros, per impulsar projectes de conciliació, la conscienciació de la igualtat i la prevenció de la violència masclista.

La directora insular de Famílies, Maria Garrido, ha donat a conèixer les activitats culturals i tallers que ha organitzat el Consell amb motiu del 25N per conscienciar i promoure la igualtat des dels més joves fins al públic en general. Garrido ha explicat que des d'aquest dilluns i fins a desembre hi ha exposicions, obres de teatre i tallers als diferents pobles de Mallorca.

Amb tot, Garrido ha destacat que el divendres vinent tindrà lloc a Raixa l'acte en memòria de les víctimes de violència masclista presidit pel president del Consell. Se llegiran els noms de les 39 dones assassinades a Mallorca, es guardarà un minut de silenci i s'inaugurarà un arbre i una placa en memòria de totes elles.

La directora insular de Famílies, Maria Garrido, ha informat que el Consell desenvolupa programes d'especial protecció per a les dones i nens víctimes de violència masclista. La institució insular ofereix serveis d'acolliment com el Casal Ariadna, el Programa Aurora o la Casa Violeta amb diferents nivells d'atenció. Aquest any, fins al dia d'avui, un total de 170 persones, entre dones i nens, han estat ateses en règim d'acolliment.

Quant a altres recursos especialitzats en violències que ofereix el Consell a través de la Direcció Insular de Famílies, cal destacar que el Servei d'Atenció Psicològica ha atès aquest any més de 1.000 demandes i el servici d'atenció jurídica prop de 500 fins a novembre. D'altra banda, el Centre d'Informació de la Dona (CID) va atendre l'any passat un total de 2.328 dones, xifra que s'incrementarà aquest any vist l'augment de la demanda en els últims mesos.

Categoría

Illes Balears