Notícies Balears.

Notícies Balears.

García avala els canvis del tabac escalfat, però creu que la millor solució no és "només prohibir".

García avala els canvis del tabac escalfat, però creu que la millor solució no és

MADRID, 17 Gen.

La consellera de Salut de les Balears, Manuela García, ha qualificat com a "mesures adequades" la decisió del Govern central d'equiparar el tabac escalfat amb el tradicional, tot i que considera que la millor solució "no és només prohibir".

"El que tots tenim clar és que el tabac és perjudicial per a la salut. És la principal causa de patologia respiratòria de càncer de pulmó i d'altres moltes patologies. Tot allò que sigui actuar contra la prevenció de les malalties respiratòries, és a dir, la disminució de l'ús del tabac, crec que són mesures adequades", ha explicat García durant la seva participació en un esmorzar Socio-Sanitari d'Europa Press.

Malgrat això, la consellera ha assenyalat que l'objectiu del Govern és incentivar de "una altra manera" perquè disminueixi el consum de tabac i ha posat com a exemple el "plus" que han donat a les terrasses lliures de fum a les Balears.

"El que havíem fet nosaltres és donar un plus a totes les terrasses que es fessin lliures de fum. D'aquesta manera, es potencia que a les terrasses no es fumi", ha afirmat García.

Tot i saludar les mesures del Govern, García ha posat en dubte que la millor solució sigui "només prohibir". "El que em xoca una mica és l'obligatorietat en lloc de la responsabilitat i la potenciació i educació", ha insistit García.

.