Notícies Balears.

Notícies Balears.

Garcia destaca el "compromís ferm" de les Illes Balears contra el tabaquisme per tenir una generació lliure de tabac el 2030.

Garcia destaca el

PALMA, 7 de maig.

La consellera de Salut, Manuela García, ha ressaltat el "compromís ferm" de les Balears en la presa de mesures actualitzades per lluitar contra el tabaquisme i tenir una generació lliure de tabac al 2030.

Així ho ha destacat aquest dimarts, durant el ple del Parlament, la responsable del ram sanitari autonòmic, en resposta a la pregunta formulada per la diputada de Vox María José Verdú sobre l'afectació que tindrà a les Illes el Pla integral de prevenció i control del tabaquisme aprovat pel Ministeri de Sanitat i les CCAA en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut.

Sobre el pla, la consellera ha matissat que, un cop van demanar el document final, "va cridar molt l'atenció que una de les mesures estrella, que era l'increment del preu del tabac, no aparegués", alhora que ha insistit en la necessitat que "la fiscalitat reverteixi en polítiques sanitàries antitabac".

"Poc ha canviat aquesta aprovació. De moment les mesures hauran de materialitzar-se a través d'una modificació legislativa", ha apuntat la consellera.

Seguidament, ha assegurat que no esperen "cap pla que vingui a nivell estatal", advertint que "el tabac és la primera causa de mort evitable".

Per això, el Govern està potenciant "des de les Balears tres objectius", com són que els joves no s'iniciïn en el consum, ajudar als fumadors a abandonar el consum i protegir als no fumadors de l'aire contaminat.

"El compromís és ferm per prendre mesures actualitzades en la lluita contra el tabaquisme per tenir una generació lliure de tabac al 2030", ha finalitzat García.