• divendres 31 de març del 2023

García-Margallo lamenta a Eivissa la "debilitat" del Govern, "molt fragmentat" i "depenent de suports aleatoris"

img

IBIZA, 30 Jul.

L'exministre de Assumptes Exteriors José Manuel García-Margallo, ha considerat que en aquests moments Espanya "no té Govern" perquè l'actual és "molt feble" i està "molt fragmentat i molt dividit" ia més "és depenent de suports molt aleatoris".

García-Margallo ha assenyalat també aquest dissabte a Eivissa que Espanya, en aquest moment, "pateix la ressaca de tres crisis", com la de la COVID-19 o la provocada per la guerra d'Ucraïna.

Precisament, sobre la guerra, ha assegurat que desconeix quan s'acabarà o què farà el món occidental si es declara un alto el foc, però ha advertit que "Putin no es retira de territoris ocupats".

L'exministre ha avançat així mateix que les diferents ajudes que atorgui el Banc Central per superar aquesta situació "estaran condicionades". "Tot això enmig d'una crisi institucional extraordinàriament important", ha lamentat García-Margallo, que ha criticat a més que les mesures que l'Executiu de Pedro Sánchez ha hagut d'adoptar, "les ha pres a l'últim minut de descompte" ".

El popular ha participat amb la també exministra d'Afers Estrangers Ana de Palacio i l'eurodiputat Esteban González Pons a la jornada Obrint Camins del PP d'Eivissa. La jornada ha estat moderada per la presidenta del PP balear, Marga Prohens.

D'altra banda, pel que fa a la compareixença del president del Govern aquest divendres, el popular ha assegurat que Sánchez " ha triat un model", encara que "podria haver triat un model de col·laboració amb el PP" per resoldre problemes i "ha fet justament el contrari perquè s'ha podemitzat".

"El president Pedro Sánchez ha elegit la confrontació com a únic mitjà per sobreviure. Un Govern el que fa és posar idees, no fer oposició a l'oposició", ha insistit, alhora que ha destacat que "el president ara ataca els bancs ia les grans elèctriques amb un impost que no s'ha definit".

Per la seva banda, la també exministra Ana de Palacio ha considerat que "hi ha molt per fer des de l'esfera del públic, en comptes de pressionar el sector privat".

"Les administracions necessiten idees i no val només fer rotondes", ha reiterat en dec racions als mitjans. Així, en relació amb Eivissa, ha considerat important abordar les "qüestions de l'aigua" o d'infraestructures.

Notícies més vistes Avui