Notícies Balears.

Notícies Balears.

García se mostra "orgullosa" del pressupost de Salut i recalca que compleix "escrupolosament" la llei d'eutanàsia.

García se mostra

Patricia Gómez (PSIB), a Vox: "Quan s'agenollen no sé per qui demanen, pels més vulnerables segur que no"

PALMA, 20 Des. - La consellera de Salut, Manuela García, ha assegurat aquest dimecres que se sent "orgullosa" del pressupost de Salut i ha recalcat que compleix "a rajatabla" la llei d'eutanàsia, en relació a una partida de cinc milions d'euros introduïda per Vox en matèria de cures pal·liatives.

Durant el debat de la secció 18 corresponent a la Conselleria de Salut i seccions i entitats afins en la segona sessió del Debat de Pressupostos, la responsable de Salut ha intervingut en una qüestió incidental i s'ha aturat en l'esmena dels d'Abascal per a cures pal·liatives i assistència espiritual.

Sobre aquesta qüestió, Manuela García ha negat que aquesta partida suposi d'alguna manera anar en contra de la pràctica de l'eutanàsia, argumentant que els cinc milions deriven del mandat legal que tots els pacients puguin accedir a cures pal·liatives dignes i, si s'escau, acudir a l'eutanàsia. "Estan barrejant ous amb caragols", ha afirmat després que la diputada del PSIB Patricia Gómez hagi acusat a PP i Vox d'introduir aquesta esmena "en contra d'una de les mesures més demandades".

La consellera ha lamentat que "dir no" a aquests pressupostos és "dir no a que es dediquin a Salut 1 de cada 3 euros, no a oncologia a Eivissa, a Son Dureta, a Verge del Toro, a promoció de la salut, no a la Direcció General de Salut Mental, no a la vacunació i no a l'atenció a la cronicitat.

La responsable de Salut ha afegit que els comptes del seu departament desbancen el mantra de la incompatibilitat de baixar impostos i incrementar el pressupost sanitari i ha recriminat les polítiques de l'anterior Govern en matèria d'infraestructures afirmant que "Son Dureta s'inaugurarà quan estigui".

La socialista, d'altra banda, ha afirmat que els comptes de Salut per a l'exercici de 2024 no contenen full de ruta i ha ressaltat fins i tot que són "continuistes" respecte als Pressupostos del Pacte. "No anàvem tan malament com pensàvem", ha afegit.

Gómez ha rememorat les crítiques que va rebre pels nivells de vacunació recordant que a dia d'avui només s'hagi vacunat un 9% de la població. "Tenen socis negacionistes de les vacunes i qui s'acosta a negacionistes a l'endemà pot llevar-se amb grip o amb covid", ha afegit. Sobre les manifestacions de la primera jornada, Patricia Gómez ha afirmat que "no sap Vox quan s'agenolla per qui demana, perquè pels més vulnerables segur que no".

La diputada del PSIB ha criticat igualment la creació d'una direcció general de Salut Mental assegurant que es tracta únicament d'un canvi d'estructura d'una cosa que funcionava "perfectament".

En la mateixa línia, la diputada de Més per Menorca Joana Gomila ha reclamat una estratègia global de Salut Mental transversal i en coordinació amb totes les conselleries implicades.