• divendres 31 de març del 2023

Garrido: "El PP busca que a la gent li vagi malament per poder guanyar les eleccions, només busca el poder"

img

La consellera de Presidència confia en una tercera legislatura d'Armengol: "S'ha deixat la pell per no deixar ningú enrere"

PALMA, 14 Ago.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, rebutja la manera de fer oposició del PP, " que és la que porta fent tota la vida”, i assegura que “busca que a la gent li vagi malament per poder guanyar les eleccions”. "Només busca el poder".

En una entrevista concedida a Europa Press la setmana en què el PP ha demanat una compareixença al Parlament de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, per suposadament haver-se beneficiat d'una modificació en relació a les places d'auditors de la Sindicatura, la consellera assevera que “l'ho inventa”. "És fals i actuen de mala fe perquè s'abstenen en la votació del decret al Parlament ja que s'adonen que era una correcció d'errors i reconeixen que es fa de manera adequada".

Garrido explica que el text del decret llei 6/2022 de mesures urgents per reduir la temporalitat a l'ocupació pública, aprovat pel Consell de Govern el 13 de juny, no inclou cap punt relatiu a les places del cos d'auditors de la Sindicatura de Comptes de Balears.

La consellera precisa que crea el grup d'auditors i interventors de la Comunitat Autònoma, “com tenim un munt de grups”. "Tots els tècnics superiors són iguals? Tots els interventors són iguals? No. Dins del grup hi ha diferents categories i cadascun amb les seves funcions. Per tant, el que diu el PP que era una ascens li ho inventa" , assenyala.

És més, la consellera insisteix que els populars actuen "de mala fe" perquè el treuen "ara per oportunisme". "La Sindicatura no està inclosa en el decret, però el cos sí. A més si s'hagués fet, això no hagués beneficiat la consellera perquè cadascun té les seves funcions que són completament diferents. Crear un cos de funcionaris no equipara ningú" ", rebla.

Aquesta "dolenta fe" del PP és una mostra, segons la consellera, del que "utilitza" en aquesta legislatura, marcada per la pandèmia de la COVID i la crisi econòmica derivada de la invasió bèl·lica de Rússia a Ucraïna. En paraules de Garrido, "el PP no hi és ni se l'espera, però és que mai ha estat. La seva fórmula per guanyar és molt trista perquè busca que li vagi malament a la gent. Això no és un partit d'oposició".

Garrido recorda que el PP no ha participat al Pacte de Reactivació i Diversificació Econòmica i Social de Balears, "com sí que van fer altres partits responsables de l'oposició". A més, assenyala que Marga Prohens, l'actual presidenta del PP de Balears i també diputada al Congrés dels Diputats, "ha dit no de manera sistemàtica a tot el que s'ha plantejat per a Balears". p>

"No recolza les iniciatives de Balears i això al final la gent ho veu", subratlla la consellera en relació al seu vot en contra i del seu Grup Parlamentari a la reforma laboral, "que està afavorint a els treballadors de Balears".

Per això, confia que l'actual presidenta del Govern, Francina Armengol, guanyi les eleccions del 2023 i piloti una tercera legislatura a les Illes. La seva rotunditat en la seva argumentació procedeix de la feina que ha fet a les Illes durant la pandèmia de la COVID: "S'ha deixat la pell perquè ningú es quedi enrere. S'han pres decisions molt dures com tancar l'hostaleria, que no era fàcil i es va decidir perquè es volien salvar vides".

En aquest punt, la consellera de Presidència abunda que el Govern balear "ho ha fet bé" perquè a l'economia balear li anés" com ho està fent ara". "No ha estat casualitat o per generació espontània. La nostra comunitat està en la situació que està per la feina que s'ha fet. Per això, estic segura que hi haurà tercera legislatura", acaba.

Notícies més vistes Avui