Garriga (Vox) s'enorgulleix de "haver arrossegat" el PP de Balears a fer "tot el que no s'atreveix".

Garriga (Vox) s'enorgulleix de

El secretari general de Vox qualifica al TC de "filial del PSOE"

PALMA, 16 de gener.

El secretari general de Vox, Ignacio Garriga, ha presumit aquest dimarts d'haver "agalopat" el PP de les Balears a fer tot allò "a què no s'atreveix".

"Som conscients que tenim molt treball per endavant, però el nostre compromís és total i absolut amb els nostres votants i estem demostrant aquí, com en altres parts d'Espanya, a Extremadura, a Múrcia, a València, a tantes d'altres llocs on estem condicionant els governs, que quan Vox hi és, porta al PP a fer tot allò que no s'atreveix", ha afirmat en declaracions als mitjans durant una jornada de treball amb dirigents i representants de la formació a l'arxipèlag.

En clau local, Garriga ha reivindicat que els pressupostos autonòmics, que van entrar en vigor l'1 de gener, "porten la marca indubtable de Vox".

"Que ningú tingui cap dubte que els pressupostos que els ciutadans de les Balears podran gaudir no haurien estat iguals si no hagués estat per la ingent tasca del nostre grup parlamentari, dels nostres diputats i de tots els càrrecs orgànics de Vox, que tenien clar que era necessari promoure aquest canvi en les polítiques", ha afirmat.

En aquest context ha situat l'eliminació de les subvencions a sindicats i patronals, la protecció dels autònoms i el món rural i la lliure elecció de llengua.

En relació amb la possibilitat d'entrada al Govern de Marga Prohens, Garriga ha insistit que l'escenari que manejen és el de "millo rar la vida dels ciutadans" i el de ser fidels al pacte subscrit amb el PP, confiant en la lleialtat dels 'populars'. "És un canvi de polítiques no de cadires, però exercirem tota la força parlamentària que ens han atorgat els electors i no renunciarem a tot el que estigui al nostre abast perquè els ciutadans vegin el canvi. Ens preocupa les polítiques, no les cadires", ha afirmat.

El dirigent de Vox, d'altra banda, ha qualificat el Tribunal Constitucional de "filial del PSOE" quan se li ha preguntat pel recurs de Sumar sobre l'eliminació del requisit de català en la sanitat pública que tracta avui el TC. "S'ha acabat aquella època en què estàvem condemnats a rebre atenció únicament en català", ha assenyalat.

Tags

Categoría

Illes Balears