Notícies Balears.

Notícies Balears.

Generals reobertes les platges de Cala Major, Can Pere Antoni, Ciutat Jardí i Cala Estància, tancades aquest divendres per les pluges.

Generals reobertes les platges de Cala Major, Can Pere Antoni, Ciutat Jardí i Cala Estància, tancades aquest divendres per les pluges.

Les analítiques per comprovar la qualitat de les aigües permeten el bany

PALMA, 5 Ago.

L'Empresa Municipal d'Aigües i Alcantarillatge (Emaya) ha confirmat la reobertura al bany de les platges de Cala Major, Can Pere Antoni, Ciutat Jardí i Cala Estància, tancades divendres passat a causa de les pluges.

Segons ha informat l'Ajuntament de Palma aquest dissabte en una nota de premsa, Emaya ha confirmat que ja s'han tornat a obrir al bany les quatre platges tancades divendres passat per vessaments d'aigües mixtes a causa de la intensitat de les pluges caigudes a Ciutat.

Emaya va obligar al tancament de les platges de Cala Major, Can Pere Antoni, Ciutat Jardí i Cala Estància. De seguida, es va procedir a realitzar les analítiques pertinents fins a comprovar que els resultats d'aquestes permeteren reobrir al bany aquestes platges.

La cisterna de laminació i el col·lector interceptant van funcionar correctament, aconseguint evitar el vessament de 35.000 metres cúbics d'aigües mixtes, segons Cort, però no va ser suficient a causa de la intensitat de les pluges caigudes.

Tant la cisterna de laminació com el col·lector interceptant són components d'un pla d'assainiment integral en curs. El sistema serà complementat amb la renovació de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) II, així com la millora de les bombes de la primera línia de costa fins a Sant Agustí. Aquestes iniciatives, ha manifestat el Consistori, reforçaran la capacitat del sistema per fer front a futures tempestes i situacions similars.