• dimarts 21 de març del 2023

Getino confirma que no trencarà el pacte de govern a Llucmajor i Cs obre un expedient d'expulsió

img


PALMA, 21 Oct.

La segona tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Llucmajor, Noemí Getino , ha reiterat aquest divendres que no pensa trencar el pacte de govern amb el PP a Llucmajor, i en resposta Cs ha anunciat l'obertura d'un expedient d'expulsió.

La crisi sorgeix arran de la marxa del regidor Ginés Sáez, que després de donar-se de baixa de Cs fa uns mesos s?ha incorporat a les files del PP. Sáez és responsable de la gestió del departament municipal de Turisme, Festes i Innovació a Llucmajor. El secretari d'Acció Institucional de Cs a Balears, Osvaldo Cifre, ha explicat que quan el PP va anunciar l'afiliació de Sáez, la direcció nacional va ordenar informar Getino que es reclamaria al PP que cessés Sáez com a membre de l'equip de govern o en cas contrari trencarien el pacte a Llucmajor.

Segons Cifre, ell mateix va comunicar aquestes instruccions a Getino fins a dues vegades. Tot i això, segons Cifre, Getino es va negar a trencar el pacte desoint les indicacions del seu partit. Aquest dijous Cs ja donava per trencat el pacte amb el PP al no expulsar Sáez i advertien que considerarien Getino com una trànsfuga també.

Aquest divendres la regidora ha publicat un comunicat al seu perfil de Twitter a el que reitera que no trencarà l'acord de govern. La regidora argumenta que prefereix posar per davant "els interessos dels ciutadans" del municipi ja que entén que deixar el govern en minoria "només causaria un alentiment de la gestió de govern".

A el comunicat, la regidora ha criticat la direcció del seu partit, a qui acusa d'estar "més preocupat de fer campanya política i de la premsa que de la gestió interna" i de buscar "el titular i la foto" deixant de banda "la responsabilitat de govern i el compromís".

"Fa més d'any i mig vaig sacrificar el càrrec de primera tinent d'alcalde per donar estabilitat a la governabilitat de Llucmajor, i ara segueixo tenint Llucmajor com a prioritat”, ha expressat, considerant que el mal que suposaria un relleu de les seves responsabilitats o deixar el govern en minoria “no es justifica per les raons d'interès partidista i electoralista de Ciutadans Balears”.

A més, Getino ha raonat que Sáez "es va donar de baixa fa un any" i pel ho pensa que "treure aquest tema ara és només un groller intent de començar una precampanya anticipada". "Jo vaig entrar en política i en el projecte de Cs per fer una nova política on aquest tipus d'actuacions no tenien cabuda. Per tant, entendran que jo no participi en aquest teatre", ha indicat.

Sobre això, Osvaldo Cifre ha acusat la regidora de "faltar a la veritat" perquè "el regidor va participar activament en actes del PP abans d'anunciar la seva baixa del partit".

l'anunci de l'entrada de Sáez al PP és "una clara operació d'OPA hostil contra Cs" i una estratègia per "minar el projecte de centre liberal per poder formar un govern amb l'extrema dreta a tot Espanya".

"El transfuguisme és una forma de corrupció política que la ciutadania condemna, erosiona la credibilitat institucional i contravé la voluntat dels votants i la dignitat de la política. No es pot blanquejar el transfuguisme com està fent el PP en altres Comunitats", ha insistit Cifre.

A més, Getino sosté en la seva publicació que el partit no li ha “comunicat formalment res” sobre un expedient d'expulsió contra ella. Cifre també ho ha negat indicant que la regidora va sol·licitar un escrit oficial i aquest dijous se li va enviar un burofax amb la decisió de la secretaria nacional d'acció institucional.

Per tot això, Cifre ha demanat a Getino " que compleixi amb el codi ètic que va signar i lliuri l'acta que va aconseguir gràcies a Cs".

Un dels fundadors de Cs i exdiputat al Parlament, Xavier Pericay, ha mostrat en xarxes el seu suport a Getino contestant el comunicat publicat per la regidora enviant-li "una abraçada". Pericay es va donar de baixa com a afiliat a l'octubre del 2020 per desacord amb decisions preses pel partit.

Notícies més vistes Avui