• divendres 3 de febrer del 2023

Gómez afirma que l'administració de vacuna de verola del mico és "lenta" perquè "no és fàcil detectar els contactes"

img

PALMA, 10 Ago.

La consellera de Salut i Consum , Patricia Gómez, ha reconegut, aquest dimecres, que l'administració de la vacuna contra la verola del mico és "lenta" a les Balears perquè "no és fàcil detectar els contactes estrets" d'alguns malalts.

< p> En declaracions a l'Hospital Son Espases, Gómez ha explicat que Balears comptava, fins a la setmana passada, amb 134 casos registrats de verola del mico. Cal recordar que les dades s'actualitzen cada dijous.

Fins ara, Salut ha inoculat 18 persones contra la verola del mico. La consellera ha indicat que són sobretot contactes estrets i un professional sanitari que va estar en contacte amb els fluids i la roba d'un pacient.

Aquest dimecres estaven citades 10 persones més a Eivissa. Amb la qual cosa, si tots acudeixen a la cita i es vacunen, ja hi haurà 28 persones vacunades contra la verola del mico a les Balears.

Gómez ha destacat la "importància" d'incidir en la prevenció com són evitar pràctiques sexuals de risc, així com acudir a qualsevol centre sanitari si es té sospita de patir la malaltia.

Ara mateix, el Ministeri de Sanitat marca les pautes per a la vacuna, que es pot administrar tant com a mesura preventiva en persones amb tractaments preventius per possibles contagis sexuals com a posteriori si s'ha estat un contacte estret d'algun malalt.

Amb tot, ha remarcat que la sanitat pública de Balears està preparada per tractar aquesta malaltia en qualsevol persona , "com ja s'ha fet".

Notícies més vistes Avui