• dimecres 7 de desembre del 2022

Gómez compareixerà la setmana que ve al Parlament per la sentència sobre les oposicions de la filla de Fuster

img

Els grups parlamentaris votaran aquest divendres a la Diputació Permanent quan serà

Costa (PP) espera que digui "tota la veritat" mentre el PSIB recalca que es tracta d'un acte "més de transparència"

PALMA, 27 Jul.

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, compareixerà la setmana que ve a la Comissió de Salut del Parlament després de la condemna al Govern del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) per la no abstenció de l'exdirector de l'IbSalut Juli Fuster en unes oposicions a què es va presentar la seva filla.

La sol·licitud de compareixença urgent va ser presentada divendres passat pel PP després que es conegués la sentència. Aleshores, el portaveu 'popular' al Parlament, Antoni Costa, exigia el cessament o dimissió de Fuster, cosa que es va produir oficialment aquest dilluns.

Després de la Junta de Portaveus celebrada aquest dimecres, Costa ha remarcat que espera que la consellera digui dimarts que ve --que en principi serà quan tingui lloc la compareixença-- "tota la veritat perquè els ciutadans no mereixen un Govern que menteix cada vegada que es troba amb una situació compromesa com l'actual ".

Per la seva banda, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha assenyalat que Gómez compareixerà "la primera setmana d'agost, en un acte de transparència, una vegada més, ja que serà la número 23 en una legislatura”. "Aquest Govern dóna la cara i dóna explicacions amb total transparència; mentre que, hem de lamentar l'actitud del Partit Popular de fer llenya de l'arbre caigut de forma matussera", ha asseverat.

"Si el Partit Popular escoltés el sector sanitari, sabria que aquests dies el senyor Juli Fuster ha rebut el suport i el reconeixement a la seva feina”, ha dit Cano, qui també ha aprofitat per reiterar “el reconeixement per part del Grup Parlamentari Socialista al treball del senyor Juli Fuster qui ha treballat incesablement durant una pandèmia sanitària i no podem més que agrair la feina feta”.

Cal recordar que aquest mateix dimarts, la consellera de Salut també ha comparegut a la Comissió de Salut del Parlament per explicar els detalls de l'auditoria sobre el procés de vacunació contra la COVID a les Balears.

Notícies més vistes Avui