• dimecres 7 de juny del 2023

Gómez demana a la població que es posi la tercera dosi de la vacuna contra la COVID davant la setena onada

img

PALMA, 29 juny.

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha recordat a la població la importància de posar-se la tercera dosi de la vacuna contra la COVID-19 davant la setena onada de la malaltia a les Balears.

En declaracions als mitjans després d'assistir a una visita a la Unitat Bàsica de Salut al Molinar, la consellera ha detallat que la majoria de centres hospitalaris de les Illes tenen pacients per COVID i amb COVID. "Aquests últims són els que es fan PCR per alguna prova o intervenció quirúrgica, donen positiu però no tenen símptomes", ha ressenyat.

A més de desgranar les dades de la incidència acumulada a les illes a 14 dies, que es manté per sota de la mitjana nacional, Gómez ha ressaltat que "en cap moment s'ha de baixar la guàrdia" davant la malaltia perquè un dels últims morts per COVID va ser una persona de 45 anys.

"Recomanem des de Salut posar-se la tercera dosi. Moltes persones es van contagiar al desembre o gener, i necessitem que es vacunin ara perquè la diferència de tenir la COVID amb tres dosis és molt diferent", ha ressaltat, alhora que ha afegit: "S'ha d'intentar que es passi la malaltia de manera lleu i que les persones que siguin positives prenguin mesures de seguretat".

Amb tot, ha reconegut que la situació és diferent d'altres onades anteriors perquè hi ha més població vacunada i més persones que han passat la malaltia amb la qual cosa hi ha més immunitat”. Tot i això, ha afirmat que la quarta dosi encara està pendent d'aprovar.

Notícies més vistes Avui