• dimecres 29 de març del 2023

Gómez reconeix l'"error" de Fuster però assegura que la seva intenció "no va ser influir" en el procés d'oposició de la seva filla

img

La consellera defensa la "sobirania" dels Tribunals d'Oposicions i assenyala que la filla del director general "va fer el segon millor examen"

PALMA, 2 Ago.

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha reconegut l'error administratiu" del llavors director de l'IbSalut, Juli Fuster, respecte al procés d'oposició al qual es presentava la seva filla, encara que ha assegurat que la seva intenció "no va ser influir" en aquest procés.

ha expressat la consellera durant la compareixença convocada aquest dimarts per explicar la condemna del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) al Govern per la falta d'abstenció de Fuster, que va dimitir el 25 de juliol passat per aquest motiu.

< p> "Va cometre un error que tenia el seu origen en el procediment administratiu i, d'acord amb el codi ètic del Govern, va actuar amb seqüència i coherent amb el que va acceptar quan va ser nomenat, presentant la seva dimissió en qüestió de poques hores”, ha sostingut Gómez. En aquest punt, ha descrit tots els passos que reuneix un procés d'oposició i ha valorat la "sobirania" dels tribunals sobre això. De fet, ha recordat que, per mantenir la "independència" a l'hora de corregir els exàmens, aquests no es poden signar i precisament aquest va ser el motiu d'expulsió d'un dels opositors, competidor de la filla de l'exdirector general.

Així, ha indicat que Fuster "signava les resolucions dels tribunals sense qüestionar cap de les decisions que plantejava, sense interferir en cap decisió i limitant-se a ratificar les mateixes", i ha recordat que " la filla de Fuster va fer el segon millor examen".

XOX

Notícies més vistes Avui