• dissabte 3 de juny del 2023

Gómez reconeix la manca de metges de família a Balears

img

PALMA, 21 Set.

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha reconegut aquest dimecres la manca de metges de família "a nivell global" a Balears.

Gómez, davant de preguntes de periodistes, ha explicat que "a nivell puntual pot haver-hi algun dèficit d'alguna especialitat" en alguna illa o servei, però "el global més deficitari " correspon als metges de família.

D'altra banda, s'ha referit a l'advertiment realitzat ahir pel Consell General d'Infermeria de la carència de professionals a Espanya ia les Balears, que està entre les comunitats amb pitjor índex per arribar a la mitjana europea.

En aquest sentit, Gómez ha recordat que el Govern treballa des del principi de la primera legislatura del 2015 amb un increment de 1.200 infermeres en el sistema sanitari públic a les Illes.

A més, ha subratllat el procés de consolidació d'oposicions dirigit al se ctor de la infermeria on més de 1.000 infermeres han aconseguit plaça fixa. "És un procés de fidelització important", ha afirmat.

"Som conscients que falten més per això treballem conjuntament amb la UIB per augmentar les places en el curs que ve", ha indicat Gómez, que ha repetit que saben "de la necessitat".

D'altra banda, la consellera de Salut i Consum ha transmès un missatge de "prudència" davant la petició de retirar les màscares a el transport públic.

Gómez ha asseverat que l'ús de la màscara ha demostrat la baixada d'infeccions respiratòries entre la població. "La nostra postura és de prudència i d'espera al posicionament dels tècnics de salut pública. A partir d'aquí prendrem decisions", ha conclòs. XOX

Notícies més vistes Avui