• dijous 2 de febrer del 2023

Govern actualitzarà els preus de HPO per poder incorporar fins a 15.000 habitatges privats al mercat protegit

img

PALMA, 17 Jun.

El Consell de Govern aprovarà dilluns que ve l'actualització dels preus dels mòduls d'habitatges públiques perquè la iniciativa privada pugui posar al mercat fins a 15.000 vivendes en els propers anys.

Ho ha anunciat aquest divendres la presidenta del Govern, Francina Armengol, després de mantenir una reunió amb representants de l'Associació Empresarial de Promotors Immobiliaris (Proinba), amb el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí.

Després de la reunió, la líder de l'Executiu ha explicat l'acord assolit amb els promotors per actualitzar a l'alça els mòduls per cent (equivalent a la pujada dels materials), fet que suposarà incrementar el preu del sòl catalogat uns 1.000 euros fins aproximadament els 2.300 euros --al mercat lliure el sòl supera en molts casos els 3 .000 euros el metre quadrat-- el que millorarà la rendibilitat i afavorirà la iniciativa privada.

L'actualització dels mòduls respondrà a la qualificació energètica, cosa que també afavorirà un estalvi en les factures energètiques de les famílies.

El president de Proinba, Luis Martín, ha assenyalat que gràcies a aquesta mesura, es podran incorporar amb els anys uns 15.000 habitatges --1.500 ho podran fer gairebé immediatament-- al mercat protegit.

< p> Del total d'habitatges, una part, ha afegit, estaria pendent de tramitació urbanística d'algun tipus. En aquest sentit, ha reclamat que s'agilitzin les tramitacions "lentes, tedioses i complicades" i que en el cas dels ajuntaments "tenen un greu problema de temps".

La majoria de l'estoc d'habitatge, ha assenyalat Martín, estaria concentrat a Palma i la seva àrea metropolitana.

El president de Proinba ha celebrat que es faci aquesta "pas importantíssima" per poder col·locar al mercat vivenda digna i assequible i ha recordat que els mòduls són els preus màxims als quals es pot vendre el terra, que estava "desfasat" i desincentivava l'entrada de promotors privats al mercat de les HPO.

Armengol, pel seu part, ha ressaltat la necessitat d'iniciatives d'aquestes característiques perquè hi ha un sector a la societat que pels nivells de renda no pot accedir a les convocatòries de l'Ibavi però tampoc no pot accedir al mercat lliure.

Notícies més vistes Avui