Govern assegura que no eliminarà "a curt termini" el requisit del català en la funció pública.

Govern assegura que no eliminarà

Costa assegura que hi ha qui hauria de demanar perdó a persones com l'Álvaro Gijón, "vilipendiades, magradejades i sotmeses a la pena del telediari", en referència a la sentència de Penalva i Subirán.

PALMA, 17 Nov.

El portaveu del Govern, Antoni Costa, ha assegurat aquest divendres que l'Executiu no abordarà "en el curt termini" l'eliminació del requisit de català en l'accés a la funció pública, tot i que ho ha fet insistint en què la qüestió no està, en aquests termes, en l'acord de legislatura subscrit per PP i Vox.

Al mateix temps, ha assenyalat, sobre això, que no tem l'efecte que el debat d'una moció de Vox sobre el català en l'opinió pública tingui en la tramitació dels Pressupostos autonòmics.

En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, Costa ha recordat que la moció del seu soci d'investidura s'ajusta literalment a un dels punts de l'acord, per la qual cosa no planteja cap problema per al suport del PP.

La moció i l'acord recullen que "es farà el desenvolupament normatiu corresponent per garantir que el desconeiexement del català no penalitzi en l'accés a la funció pública".

Sobre això, el portaveu del Govern ha insistit que les mesures en aquesta matèria aniran impulsant-se al llarg de la legislatura, no en el curt termini, i ha assegurat que l'acord no implica l'eliminació total del requisit de català en el conjunt de la funció pública. "No ho diu en cap lloc", ha afegit.

D'altra banda, Costa ha afirmat, en referència a la sentència que ha condemnat Manuel Penalva i Miguel Subirán, que hi ha persones, no ha concretat noms, que haurien de demanar perdó a qui "vilipendiaren i magraren davant l'opinió pública i sotmetern a la pena del telediari", com l'expolític del PP Álvaro Gijón.

A preguntes dels mitjans a la roda de premsa posterior al Consell de Govern, Antoni Costa ha destacat la importància de respectar la presumpció d'innocència que posa de manifest la sentència.

Tags

Categoría

Illes Balears