• dissabte 3 de juny del 2023

Govern demanarà a l'Estat més ajuts perquè el sector terciari pugui emprendre mesures d'eficiència energètica

img

PALMA, 4 Ago.

El Govern demanarà que els imports corresponents a les Balears d'una línia d'ajuts oberta a exposició pública perquè el sector terciari emprengui mesures d'eficiència energètica passin dels 1,4 milions previstos inicialment a més de tres.

És una de les principals conclusions derivades de la trobada que han mantingut aquest dijous els directors generals de Energia i Comerç, Pep Malagrava i Miquel Piñol, respectivament, amb representants de les patronals de comerç de les Balears per abordar les mesures del pla d'estalvi energètic.

Malagrava ha explicat que avui dia està en exposició pública una línia d'ajuts del Ministeri per a la Transició Ecològica perquè el sector terciari dugui a terme actuacions en matèria d'eficiència energètica.

Tot i que per a les Balears hauria previst uns 1,4 milions Malagrava ha assegurat que l'Executiu autonòmic al·legarà perquè es tingui en compte el valor afegit brut del sector terciari a l'economia balear perquè els ajuts arribin als 3,1 milions.

Aquests ajuts permetrien al sector , per exemple, instal·lar portes automàtiques, unes de les mesures previstes.

El director general d'Energia també ha subratllat el compromís per traslladar a Madrid algunes reivindicacions particulars del sector, com la relativa als horaris dels comerços de les zones de costa que, en alguns casos, poden obrir fins a mitjanit.

L'Executiu autonòmic, ha afegit, també estudiarà "si les cortines d'aire poden ser part de la solució".

p>

El director general de Comerç, Miquel Piñol, per part seva, ha indicat que l'Executiu autonòmic també estudiarà la possibilitat d'articular ajudes pròpies.

Des de les patronals, el vicepresident de Pimem-Comerç , Miquel Àngel Salvà, n'ha expressat algunes dubtes i preocupacions en relació a part de les mesures.

Així, ha assegurat que "no és clar" que passarà amb establiments, per exemple, de les zones de costa que només obren a l'estiu o tenen habitualment un horari més ampli.

Salvá ha demanat que es tingui en compte també, en lloc d'obligar a instal·lar portes automàtiques, la possibilitat d'instal·lar cortines d'aire.

El representant de Pimem-Comerç ha expressat igualment la seva preocupació per la campanya de Noël. "¿Apagaran tots els llums a les 22.00 hores quan molta gent encara surt a passejar"?, s'ha preguntat.

Notícies més vistes Avui