• dimecres 7 de juny del 2023

Govern, després del compromís del PP de simplificar el desenvolupament de renovables: "Ni una proposta en tota la legislatura"

img

PALMA, 3 Jul.

El director general d'Energia i Canvi Climàtic del Govern, Pep Malagrava, ha respost aquest diumenge al compromís de la presidenta del PP balear, Marga Prohens, per simplificar i agilitzar tràmits i procediments per al desenvolupament de renovables a l'arxipèlag, lamentant que "el PP no ha fet ni una proposta a aquest sentit en tota la legislatura".

Segons ha valorat Malagrava aquest diumenge en un fil de Twitter, recollit per Europa Press, "el titular li ha quedat molt bé al PP" encara que, ha precisat , "votà en contra del Decret Llei 8/2020 i es va abstenir en el Decret Llei 4/2022".

"Ni una proposta en tota la legislatura i traves en municipis on governen com per exemple , Sóller”, ha lamentat el director general d'Energia i Canvi Climàtic del Govern, alhora que ha advertit que “la notici a del compromís de Prohens per simplificar i agilitzar tràmits i procediments per al desenvolupament de renovables a Balears dóna per a més”.

Així, ha explicat que, “tot i compartir que s'està avançant en renovables però que cal avançar, dir ara que cal inversió privada és no conèixer la realitat”.

En aquest sentit, Malagrava ha apuntat que “la inversió privada en renovables entre 2019 i 2022 ha augmentat en 500 milions d'euros”. A més, "els fons europeus Next Generation UE induiran un nou augment de 500 milions d'euros d'inversió privada".

Així mateix, respecte a les paraules de Marga Prohens, sobre la necessitat que el segon enllaç a Menorca arribi "com més aviat", el director general d'Energia i Canvi Climàtic del Govern ha considerat que aquesta qüestió "es pot intentar patrimonialitzar políticament". Tot i això, ha afegit, "la gent sap que qui el va endarrerir va ser el govern del PP i qui ho va accelerar va ser el govern progressista". "És bo saber que ara tots els partits estem d'acord en allò que està planificat", ha posat èmfasi.

Finalment, Malagrava ha conclòs dient que "cal imaginar que l'intervencionisme que no volen ha de ser el de l'Institut Balear de l'Energia, ja que han sol·licitat en els pressupostos 2020, 2021 i 2022 eliminar-lo". "Una empresa pública que abaratirà la factura a 2000 empreses, famílies i administracions amb renovables el 2023", ha acabat recordant.

Notícies més vistes Avui