• dijous 30 de març del 2023

Govern i Pimem posen en marxa un projecte per afavorir la contractació d'usuàries del SOIB Dona al món laboral

img

L'IBDona finança aquesta iniciativa a través d'una subvenció nominativa de 10.000 euros

PALMA, 12 Jul

El Govern balear i Pimem han posat en marxa el projecte 'Pimes amb elles i per elles' (Pimes amb elles i per a elles) amb la finalitat d'afavorir la contractació d'usuàries del servei SOIB Dona dins del món laboral.

Segons ha informat la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat en una nota de premsa, la consellera Mercedes Garrido i el president de Pimem, Jordi Mora, han presentat el projecte ' Pimes amb elles i per elles', a fi d'afavorir la contractació de les usuàries del servei SOIB Dona al món laboral.

Aquest projecte neix de Pimem i té el finançament de l'Institut Balear de la Dona (IBDona), mitjançant una subvenció nominativa de 10.000 euros a la Fundació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca, per finançar aquest projecte que pretén donar visibilitat a la realitat que viuen les dones víctimes de la violència masclista.

La meta fixada per difondre aquesta campanya i augmentar el nombre de dones víctimes ateses és de sis mesos, en què Pimem explicarà als seus socis i empreses col·laboradores el servei del SOIB Dona, amb el propòsit de fer arribar els beneficis d'aquest programa a com més dones millor.

El SOIB Dona és un programa líder a tot l'Estat amb què des de l'Administració pública es garanteix un any de treball les dones víctimes de violència masclista perquè puguin tornar a començar i se'ls ofereix assessorament laboral. L'any passat el Govern va garantir aquest lloc de treball a un total de 52 dones víctimes, "que de ben segur seran molts més gràcies a la col·laboració que inicia aquest dimarts amb Pimem", ha defensat la consellera. Des de la seva creació, aquest projecte del Govern ja ha ajudat 1.600 usuàries, ja sigui a través d'assessorament laboral o amb un lloc de treball.

Garrido ha explicat que "la finalitat que mou conjuntament Govern i Pimem no és només garantir una primera sortida laboral a les dones víctimes de la violència masclista, sinó afavorir que tinguin un lloc de treball estable i segur, per això el programa també inclou apoderar les dones víctimes perquè treballin en llocs que s'adaptin al seu perfil professional i els seus interessos, sota l'assessorament de Pimem".

La consellera ha agraït la implicació de Pimem en la lluita contra la violència masclista perquè "la lluita contra la violència masclista i per a la igualtat entre dones i homes és un objectiu complex que ha d'implicar tots i totes des de diferents àmbits".

Per la seva banda, el president de Pimem, Jordi Mora, ha defensat la campanya amb la voluntat de "conscienciar totes les empreses as i tots els empresaris i empresàries de la importància de contractar dones que han patit violència masclista”.

Mora ha explicat a més que la campanya constarà de 5.000 díptics informatius per a les empreses de tots els sectors d'activitat , a les diferents associacions de la federació, webinars i entrevistes específiques mitjançant xarxes socials i amb un espai informatiu i divulgatiu específic de la campanya.

El projecte tindrà una durada de mig any, fins al desembre, i anirà dirigit a empreses que necessitin contractar personal, en un moment de plena temporada turística i molt oportú per fer contractacions.

A més, segons ha detallat, el president de Pimem, les empreses coneixeran els avantatges de la contractació de dones víctimes , com a bonificacions a la seguretat social, i fomentaran els seus valors i la responsabilitat social corporativa, la qual cosa és molt important per a Pimem, tal com marca l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 8".

Notícies més vistes Avui