• dimecres 29 de març del 2023

Govern, sindicats i patronal inicien negociacions per aprovar "com més aviat millor" el conveni de residències

img

PALMA, 13 Jul.

El Govern, els sindicats i la patronal de les residències privades s'han reunit aquest dimecres per iniciar les negociacions que concloguin "com més aviat millor" amb un conveni autonòmic del sector que "dignifiqui" les condicions de les treballadores i treballadors.

En declaracions als mitjans després de la reunió, la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha destacat la trobada com a "un primer pas fonamental" cap a l'aprovació d'un conveni per a un sector que pateix la pèrdua de treballadors cap a altres sectors més atractius econòmicament com la hostaleria.

A dia d'avui, segons han apuntat des dels sindicats, els aproximadament 2.300 treballadors de les residències privades estan cobrant, de mitjana, poc més de 1.000 euros, quan als centres públics els sous ronden els1.400 euros.

Tot i que els representants del Govern han preferit no parlar de terminis ni calendaris més enllà de la necessitat que el conveni estigui "com més aviat millor", des de les organitzacions sindicals han instat que estigui aprovat l'any 2023. Des de la patronal han demanat la implicació del Govern incrementant les tarifes de les places.

Notícies més vistes Avui