Herrera (PSIB) assegura que el Govern "es nega" a actuar contra els cartells sexistes repartits per Eivissa.

Herrera (PSIB) assegura que el Govern

IBIZA, 14 de juliol.

La candidata del PSOE al Congrés, Milena Herrera, ha assegurat aquest divendres que el Govern "es nega" a actuar contra els cartells publicitaris de 'lloguer de dones' vistos a Eivissa, amb l'"excusa" que encara no han nomenat a la persona directora de l'IBDona.

Així ho ha comunicat l'IBDona al PSOE en resposta a la denúncia registrada davant d'aquest organisme pel Partit Socialista després de l'aparició de cartells a la ciutat d'Eivissa amb la publicitat de "dones festeres de lloguer".

Segons ha destacat el PSOE en un comunicat, des del Govern els han assenyalat que "les notificacions per publicitat amb contingut sexista van signades pel director o directora de l'Institut Balear de la Dona, per la qual cosa, fins que no es produeixin els nomenaments, no ens podrem posar en contacte amb aquesta empresa".

"Tampoc tenim constància de cap actuació per part del Consell Insular, amb competències en la matèria, ni de l'Ajuntament d'Eivissa", ha lamentat la socialista.

Herrera ha reiterat que és "indignant" la resposta de l'IBDona, recordant que la nova consellera de Famílies i Afers Socials, Catalina Cirer, "pot signar ella la notificació mentre no hi hagi càrrecs directius nomenats".

"A més d'eliminar la conselleria d'Igualtat i camuflar les seves competències sota el nom de Família i Afers Socials, veiem que la falta d'interès en fer complir les lleis d'igualtat ja s'ha instal·lat en el Govern Balear. Estan donant els primers passos per acabar amb les polítiques d'igualtat a la nostra comunitat i el mateix voldran fer amb el Govern d'Espanya", ha advertit Milena Herrera.

Herrera ha advertit que "els cartells de lloguer de dones són un exemple que encara queda molt per fer", mentre que la falta d'actuació del Govern en aquest assumpte demostra que "del PP i Vox només podem esperar retrocessos en igualtat, desprotecció i augment de la discriminació i més cartells com aquests als carrers", ha lamentat la candidata.

Tags

Categoría

Illes Balears