• dimecres 29 de març del 2023

Hila rep l'equip educatiu d'Emaya a l'escola i agraeix la seva tasca en un curs escolar de rècord d'activitats

img

Aquest curs s'han realitzat 771 activitats d'educació ambiental per a 20.797 alumnes de 120 centres educatius de Palma

PALMA, 1 Jul.

L'alcalde de Palma, José Hila, ha rebut aquest divendres l'equip educatiu de 'Emaya a l'escola' i ha agraït la seva feina a un curs escolar de rècord d'activitats.

Segons ha informat l'Ajuntament de Palma a una nota de premsa, l'alcalde José Hila i el president d'Emaya, Ramon Perpinyà, han rebut aquest divendres els representants de l'equip educatiu del programa 'Emaya a l'escola' per agrair-los la seva "intens" treball durant aquest curs 2021-2022.

Un total de 14 educadors, en representació d'un equip format per més de 20 persones, han acudit a la recepció a Cort, on l'alcalde de Palma els ha transmès que "el civisme i els hàbits respectuosos amb e l medi ambient són unes de les prioritats d'aquest Ajuntament".

En aquest sentit, ha apuntat que "l'educació ambiental dels nens i joves juga un paper fonamental, per això el programa educatiu' Emaya a l'escola està fent una tasca bàsica de conscienciació per la sostenibilitat i per promoure uns hàbits d'estalvi d'aigua, reducció de residus, recollida selectiva i reciclatge”. A més, ha afegit Hila, “a través dels alumnes s'arriba a les seves famílies i s'estén a tota la ciutadania el missatge de respecte al medi ambient i de tenir una ciutat més neta i sostenible”. Per tot això ha felicitat l'equip de treball, per la tasca realitzada i el "gran èxit" del programa educatiu.

Aquest curs el programa educatiu 'Emaya a l'escola', que es va iniciar el curs 2011-2012, ha batut tots els rècords de participació d'anys anteriors. Després d'una baixada d'activitats i de participació els dos cursos anteriors, els més afectats per la pandèmia, aquest any s'han superat àmpliament les xifres del curs 2018-2019. En total s'han realitzat 771 activitats per a 20.797 alumnes de 120 centres educatius de Palma, quan el curs 2018-2019 es van realitzar 403 activitats per a 18.467 alumnes. El curs 2019-2020, a causa del confinament a partir del març, es va baixar a 13.766 participants i 328 activitats. El curs passat, 2020-2021, encara amb moltes restriccions als centres educatius, es va baixar a 300 activitats i 6.053 alumnes.

La recuperació durant aquest curs ha estat per tant molt per sobre del que es esperava i amb xifres molt superiors als cursos previs de la pandèmia. El programa educatiu 'Emaya a l'escola' ha tingut molt bona acollida als centres educatius de Palma, que, a més, les han valorat de manera molt positiva. La mitjana de les valoracions dels qüestionaris d'avaluació que el professorat fa un cop feta l'activitat és de 3,9 sobre 4.

Les activitats que han tingut més demanda aquest curs són les adreçades als més petits , a càrrec de 'Joanet Recicles' i 'Tomeu Granera', que combinen la música i els jocs amb la conscienciació sobre l'aigua, el reciclatge i el canvi climàtic. En total s'han realitzat 267 activitats per a educació infantil i els primers cursos de primària.

També han tingut una demanda molt elevada les activitats de robòtica, que es van introduir al programa al mes de març i en sol tres mesos s'han fet 202 activitats per als diferents nivells, des d'infantil a secundària. Amb aquesta nova activitat, a més d'aprendre les nocions bàsiques de programació de robots petits, adaptades a l'edat dels participants, es treballa la identificació dels materials que conformen els residus i com separar-los perquè es puguin reciclar.

< p> Així mateix, s'han realitzat un total de 200 activitats més relacionades amb la gestió dels residus per a diversos nivells educatius i 73 sobre la gestió i l'estalvi de l'aigua.

Per nivells, aproximadament la meitat de les activitats s'han realitzat a educació primària (389), 196 han estat adreçades a nens d'educació infantil i 132 a educació secundària. També s'han realitzat 33 activitats per a batxillerat i cicles formatius i 21 per a adults.

'Emaya a l'escola' també inclou visites a les instal·lacions de l'empresa pública. Aquest curs 39 grups d'escolars i adults han visitat els embassaments de Cúber i del Gorg Blau, l'ETAP de Son Tugores i la de Lloseta, l'estació depuradora de Sant Jordi o el laboratori químic d'Emaya.

Notícies més vistes Avui