Notícies Balears.

Notícies Balears.

'Home detingut per amenaçar amb atracar un banc amb una arma simulada i portar haxix a sobre a Palma.'

'Home detingut per amenaçar amb atracar un banc amb una arma simulada i portar haxix a sobre a Palma.'

PALMA, 4 de gener.

La Policia Nacional ha detingut un home d'origen espanyol per amenaçar amb assaltar una entitat bancària de Palma amb una arma simulada i per un delicte contra la salut pública, en portar haxix a sobre.

Segons ha informat aquest dijous la Policia Nacional en una nota de premsa, els fets es van produir el passat dimarts cap a les 11.00 hores quan l'home va acudir a una oficina bancària del centre de Palma per extreure diners.

Allà, va explicar que havia perdut el seu document d'identitat i la seva targeta de crèdit i va preguntar com podria obtenir diners. No obstant això, la treballadora del banc li va indicar que sense els documents no podria dur a terme aquesta operació.

Sense cessar en el seu empeny, mentre parlava amb la treballadora l'home va trucar al seu germà, que es trobava fora de l'illa, i li va demanar que li fes una transferència. Durant la discussió, el presumpte autor va treure una pistola i apuntant a la treballadora de l'entitat, es va exclamar que portava la cartutxera plena, que atracaria un banc si el seu germà no li donava diners i que si no atracava aquesta entitat era perquè sabia que no tenien efectiu.

A continuació, va fugir del lloc i va ser trobat per agents de la Policia Nacional en un restaurant proper. Aquests el van registrar i van comprovar que en realitat no portava una arma de foc sinó que es tractava d'una arma d'airsoft.

Els agents també li van trobar 67 grams de haxix, pel que va ser detingut com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb intimidació en temptativa i un delicte contra la salut pública, ja que la droga que portava superava la quantitat màxima destinada a l'autocultiu.

Segons han informat, el Grup d'Atracos de la Policia Nacional es va fer càrrec de la investigació i va realitzar diferents gestions per a esclarir els fets.

Així, després de prendre declaració a la víctima es va comprovar que el detingut era un client habitual de l'oficina i que era conegut per les treballadores, ja que l'home acudia sovint al lloc mostrant una actitud irrespectuosa i impacient i comunicant diversos problemes amb el seu compte corrent.

D'igual manera, després de constatar que el detingut havia afirmat en ocasions prèvies que era posseïdor d'altres armes, es va procedir a realitzar l'entrada i registre al seu domicili i es va determinar que en realitat no era posseïdor de més armes. Al detingut li consten nombrosos antecedents policials però no havia comès amb anterioritat fets similars.