Notícies Balears.

Notícies Balears.

Homenatge d'Agustí Villaronga del Consell de Mallorca amb la projecció de la seva pel·lícula inèdita 'Mallorca'. El Consell de Mallorca fa un homenatge a Agustí Villaronga amb la projecció de la seva pel·lícula inèdita 'Mallorca'.

Homenatge d'Agustí Villaronga del Consell de Mallorca amb la projecció de la seva pel·lícula inèdita 'Mallorca'.

El Consell de Mallorca fa un homenatge a Agustí Villaronga amb la projecció de la seva pel·lícula inèdita 'Mallorca'.

PALMA, 22 Abril.

El Consell de Mallorca ha rendit homenatge aquest dilluns a Agustí Villaronga amb la projecció del seu film inèdit 'Mallorca' a la Sala Augusta de Palma.

La institució insular ha mostrat el curtmetratge coincidint amb l'aniversari del cineasta mallorquí, segons ha assenyalat el Consell en una nota de premsa. La pel·lícula promocional de l'illa va ser encarregada per Foment de Turisme el 1985, amb patrocini del Consell de Mallorca, però no es va utilitzar perquè el resultat final no va agradar.

La vicepresidenta del Consell i consellera insular de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, ha destacat la "mirada pionera" del cineasta per "enfocar la promoció turística de l'illa". A més, ha explicat que la cinta està custodiada a l'Arxiu de So i Imatge del Consell i que la va trobar la periodista Cati Moyà fa uns mesos.

Segons ha recordat, la pel·lícula no va convèncer els responsables de Foment de Turisme de Mallorca, que van decidir encarregar a l'escriptor Valentí Puig un guió per afegir una veu en off amb un missatge més turístic. Villaronga no va estar d'acord i, a més, aquesta segona versió tampoc va convèncer l'entitat turística, de manera que va acabar en un calaix, on fa uns mesos es va trobar la cinta.

Després de la projecció, s'ha celebrat un col·loqui amb persones que van participar en el rodatge i que han explicat experiències i curiositats, en concret, ha comptat amb la participació de Catherine Alcina, Eduardo Gamero, Cati Moyà i Francesc Bonnín.