Notícies Balears.

Notícies Balears.

Homs (PSIB): "La regulació per aconseguir uns períodes de pràctiques de qualitat serà una realitat"

Homs (PSIB):

PALMA, 31 Març.

La eurodiputada socialista per les Illes Balears, Alícia Homs, ha celebrat la nova proposta de directiva sobre pràctiques feta per la Comissió Europea, anunciada pel comissari de Treball i Afers Socials, Nicholas Schmit, mostrant-se convençuda que "la regulació per aconseguir uns períodes de pràctiques de qualitat serà una realitat".

En nota de premsa, el PSIB-PSOE ha informat que la eurodiputada socialista per les Illes Balears, Alícia Homs, aplaudeix la nova proposta de directiva sobre pràctiques feta per la Comissió Europea.

"Un dels meus principals objectius des que vaig entrar al Parlament Europeu ha estat posar fi a la situació d'explotació que viuen molts joves a Europa amb les pràctiques no remunerades, per la qual cosa hem treballat intensament amb la Comissió Europea perquè legisli en aquest sentit com a institució competent", ha explicat Homs.

Precisament, el comissari de Treball i Afers Socials, Nicholas Schmit, ha anunciat la proposta d'una recomanació i una directiva europea, que és la norma jurídica que obligarà els estats membres a legislar en aquest àmbit, complint uns requisits mínims.

Tal com ha explicat Homs, la directiva pretén "garantir que les persones en pràctiques no siguin discriminades per les seves condicions laborals i que els estats membres estableixin mesures de control i inspecció per abordar les relacions laborals encobertes sota una aparença de períodes de pràctiques".

A més, es proposa que les persones en pràctiques tinguin accés a un mecanisme de resolució de conflictes "eficaç i imparcial" i un dret a la reparació, podent sol·licitar l'assistència dels sindicats per fer valer els seus drets durant els procediments judicials o administratius pertinents.

Ara que la directiva arribarà al Parlament Europeu per a la seva negociació, Homs s'ha compromès a continuar treballant "per millorar-la com a ponent". A més, ha reiterat que el seu "compromís cap a totes les persones joves ha estat i serà sempre ferm".

"Aquesta normativa és només l'inici i durant el proper mandat els Socialistes i Demòcrates seguirem treballant per reforçar i ampliar l'abast d'aquesta directiva i per impulsar polítiques i reformes que garanteixin condicions de treball dignes i oportunitats de qualitat per a la joventut europea", ha remarcat finalment la eurodiputada. Per això, ha conclòs, "la regulació per aconseguir uns períodes de pràctiques de qualitat ha de ser i serà una realitat".