• dimarts 21 de març del 2023

IB3 destinarà l'any que ve gairebé 20 milions d'euros a sous

img

El director general de l'ens, Andreu Manresa, diu que si s'hagués ofert el Debat de Política General complet a IB3 "ningú ho hauria vist"

PALMA, 20 Oct.

IB3 experimentarà el proper any un "fort increment" pressupostari, especialment en el capítol de personal dels seus pressupostos, i motivat en gran mesura per la conclusió del procés d'internalització, fins a vorejar els 20 milions d'euros dins d'un pressupost total de més de 37 milions d'euros.

Així, segons ha detallat a la Comissió de control de l'ens al Parlament el director general, Andreu Manresa, IB3 destinarà el proper exercici 19,36 milions d'euros a personal, 12 d'ells corresponents als sous de les persones que avui treballen en les cinc contractes que s'externalitzaran.

Per una altra part, el director general d'IB3, Andreu Manresa, ha defensat aquest dijous que si la tel evisió pública hauria ofert íntegrament el Debat de Política Genera "ningú ho hauria vist".

"Hauria estat informativament dur", ha respost Manresa a la Comissió de control d'IB3 al Parlament a una pregunta del diputat del PP Antoni Fuster, que ha preguntat quins criteris es van seguir per oferir en directe únicament el discurs de la presidenta del Govern, Francina Armengol, cosa que ha qualificat com una "vergonya".

"Criteri periodístic", ha insistit Manresa, que ha argumentat que en absència d'un segon canal el debat íntegre es va oferir a través d'internet replicant el senyal que oferia la Cambra autonòmica.

"És clar que el més fàcil hauria estat donar-ho tot i totes les intervencions, però ens hauríem quedat amb tres espectadors”, ha afirmat.

Fuster, però, ha rebutjat els arguments del director general i s'ha referit a un criteri polític per no oferir les intervencions en directe dels portaveu parlamentaris.

"Els ciutadans de les Balears només poden escoltar la intervenció de 90 minuts d'Armengol? No és normal”, ha insistit Fuster. Segons el diputat del PP, era obligació de la televisió pública difondre les intervencions de tots els partits polítics. “I si és un rotllo, s'ha de donar igualment perquè són assumptes importants i vostès donen altres rotllos", ha conclòs.

Manresa ha defensat la cobertura del debat a la televisió i la presència dels grups parlamentaris als informatius del migdia i de la nit del segon dia de sessió.

p>

Després de les explicacions del director general d'IB3 i les consideracions sobre el "criteri polític" que, al seu parer, va marcar la decisió de cobertura, el diputat s'ha preguntat "què passarà amb la propera campanya electoral" ".

Precisament sobre els criteris per a les properes eleccions i la campanya electoral prèvia, la diputada d'El PI Lina Pons ha preguntat pels "equilibris" que farà la televisió pública.

Manresa, però, ha assegurat que la televisió i la ràdio públiques no tenen la necessitat de "fer equilibris" perquè són neutrals "per naturalesa" i sense "no es podria entendre del tot el sistema democràtic i les eleccions a l'arxipèlag.

" Som l'únic mitjà que garanteix veu i participació”, ha afegit el director general, alhora que ha afegit que IB3, “per llei”, ha de ser neutral en el joc polític.

< /p> XOX

Notícies més vistes Avui