Notícies Balears.

Notícies Balears.

Iberia cancel·la 444 vols per la vaga del 5 al 8 de gener: comprova si el teu vol està cancel·lat.

Iberia cancel·la 444 vols per la vaga del 5 al 8 de gener: comprova si el teu vol està cancel·lat.

Flexibilitza les condicions dels seus vols per facilitar canvis i reemborsaments als clients.

MAFRID, 29 Des.

La vaga del servei de handling d'Iberia (Iberia Airport Service) convocada pels sindicats CCOO, UGT i USO per als dies 5, 6, 7 i 8 de gener provocarà la cancel·lació d'un total de 444 vols operats per Iberia, Iberia Express i Air Nostrum. Les vagues, proposades per forçar l'empresa a resoldre el conflicte laboral derivat de la pèrdua de les llicències de 'handling' en els principals aeroports del país, es saldaran amb 45.641 viatgers afectats que ja tenien comprats els seus bitllets.

La línia aèria ha posat a disposició dels seus clients la possibilitat de modificar les dates de vol o sol·licitar la devolució dels imports per poder ser reubicats o que busquin alternatives en els seus trajectes.

La vaga del servei de handling convocada pels dies 5, 6, 7 i 8 de gener, coincidint amb la festivitat de Reis i el retorn de milers de persones als seus llocs de treball o de residència, obligarà a la cancel·lació d'un total de 444 vols. Es tracta de 270 de la companyia Iberia, 64 d'Iberia Express i de 100 Air Nostrum.

Les aerolínies estan buscant alternatives pels més de 45.000 passatgers afectats per les cancel·lacions perquè puguin realitzar els seus viatges. Segons la companyia "en els pròxims dies" els viatgers seran informats de les possibilitats de reubicació en altres vols.

En el que fa als vols d'Iberia, la companyia té previst operar 836 vols, un 76% del total dels 1.106 programats. Entre els vols que preveu operar hi ha pràcticament tots els de llarg recorregut (inclosos els de Level).

Dels 270 cancel·lacions de vols d'Iberia, el 51% seran vols domèstics i el 49% vols europeus. Iberia Express operarà el 88% dels seus vols i Air Nostrum el 72%.

De tota manera, els passatgers que tinguin reservats vols afectats pels dies 5, 6, 7 o 8 de gener poden sol·licitar des d'aquest mateix divendres un canvi de data en el seu viatge o el reemborsament de l'import pagat pels bitllets. Aquells clients amb vols no afectats directament per la vaga podran canviar la data del viatge o sol·licitar un bo.

Els canvis es poden realitzar a través de la web d'Iberia, de les agències de viatge en les quals s'hagi realitzat la compra o del centre d'atenció al client que reforçarà el seu personal.

Davant dels previsibles problemes que es produiran en els aeroports amb motiu de la vaga, Iberia sol·licita a tots els passatgers que realitzin el check-in amb antelació a través de la web i que acudeixin amb més temps del habitual als aeroports.