Notícies Balears.

Notícies Balears.

Iberia situa en el 16,5% el seguiment a la segona jornada de vaga de handling amb una puntualitat del 80%.

Iberia situa en el 16,5% el seguiment a la segona jornada de vaga de handling amb una puntualitat del 80%.

MADRID, 6 de gener.

Iberia ha xifrat en un 16,5% de mitjana el seguiment del segon dia de la vaga del personal de serveis de terra als aeroports espanyols que, ha dit, ha començat amb normalitat, amb una puntualitat del 80% fins a les 9.30 hores.

"Un dia més, es compleixen els serveis mínims i, entre els treballadors sense carta de serveis mínims, el seguiment de la vaga és del 16,5% de mitjana", assenyala l'empresa aquest dissabte en un comunicat de premsa.

Iberia indica que el dat de seguiment es calcula tenint en compte els treballadors sense carta de serveis mínims i que no cursen baixes per malaltia; és a dir, aquells que estan absents per la vaga.

L'aerolínia també detalla que la puntualitat fins a les 9:30 d'aquest dissabte era del 80% a tota la xarxa.

A més, detalla que les maletes que no van poder ser carregades divendres al matí als vols de Bilbao, van viatjar per carretera per la tarda i ja estan totes regularitzades. Les maletes de Barcelona ho van fer en vols posteriors i la majoria també estan regularitzades i en ruta cap als seus destins finals.

Finalment, Iberia ha agraït "la comprensió i la paciència a tots els seus clients, tant passatgers com aerolínies a les quals presta servei Iberia Airport Services", i demana disculpes "per les molèsties que els està causant la vaga convocada pels sindicats".

La vaga ha estat convocada per UGT, CCOO, USO i Comitè Interempreses des de divendres fins al 8 de gener i ha suposat la cancel·lació de 444 vols de les aerolínies del grup Iberia, afectant més de 45.600 passatgers.

Tanmateix, la vaga pot afectar l'operativa de gairebé un centenar d'aerolínies a les quals Iberia Airport Services presta servei en els aeroports d'Aena, en unes dates que coincideixen amb la festivitat dels Reis Mags i l'operació retorn de les vacances de Nadal.

Per això, Aena ha demanat als passatgers que viatgin fins al dilluns que comprovin l'estat dels seus vols abans d'acudir a l'aeroport, davant les possibles incidències.

Iberia ha recordat, de la seva banda, que segueix "oberta al diàleg", tot i que ha reconegut les "importants diferències" entre les parts.