Notícies Balears.

Notícies Balears.

Iberia xifra en un 14,5% el seguiment de la vaga de handling fins al migdia i assegura que continua la normalitat.

Iberia xifra en un 14,5% el seguiment de la vaga de handling fins al migdia i assegura que continua la normalitat.

MADRID, 5 de gener.

Iberia ha actualitzat al 14,5% el seguiment de la vaga del personal de serveis de terra, segons les dades de què disposava fins a les 13.30 hores d'aquest divendres, i assegura que la jornada continua transcorrent amb normalitat "tenint en compte les dates nadalenques".

Així, la aerolínia assenyala que es segueixen complint els serveis mínims i que entre els treballadors sense carta de serveis mínims el seguiment ha estat del 14,5% de mitjana als aeroports d'Aena.

La puntualitat fins a aquesta hora ha estat del 86% a tota la xarxa. En l'anterior actualització va reconèixer que s'havia produït alguna "incidència puntual" en la càrrega de maletes.

No obstant això, UGT ha informat que la vaga de handling d'Iberia està tenint un "àmpli seguiment" durant el primer dia de la convocatòria, amb "nombrosos retards en els vols i incidències".

Concretament, destaca els incidents en aeroports com els de Barcelona i Bilbao, que "portaran com a conseqüència el contagi en la resta de la xarxa", sobretot en el d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas al llarg del dia. Segons UGT, hi ha nombrosos retards i avions que surten sense equipatge.

La vaga ha estat convocada per UGT, CCOO, USO i Comitè Interempreses des d'avui fins al 8 de gener i ha suposat la cancel·lació de 444 vols de les aerolínies del grup Iberia, afectant a més de 45.600 passatgers.

No obstant això, la vaga podrà afectar l'operativa de gairebé un centenar de aerolínies a les quals Iberia Airport Services presta servei als aeroports d'Aena, en unes dates que coincideixen amb la festivitat dels Reis Mags i l'operació retorn de les vacances de Nadal.

Per això, Aena ha demanat als passatgers que viatgin entre aquest divendres i el proper dilluns que comprovin l'estat dels seus vols abans d'anar a l'aeroport, davant les possibles incidències.