Iceta avergonyit per les expressions del nou president del Parlament balear i retreu al PP el seu suport.

Iceta avergonyit per les expressions del nou president del Parlament balear i retreu al PP el seu suport.

El ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, ha afirmat estar "avergonyit" per les expressions formulades en el seu compte de Twitter pel nou president del Parlament de Balears, el diputat de Vox, Gabriel Le Senne, al dir que "les dones són més bel·ligerants perquè no tenen penis", alhora que ha reprovat al PP el suport prestat perquè Le Senne arribés a ser president de la Cambra autonòmica.

"He llegit unes coses, la veritat, que em han deixat molt perplex i avergonyit", ha assegurat el ministre en ser preguntat pels comentaris "misògins, homòfobs i fins i tot negacionistes" formulats des de la formació de Santiago Abascal.

"Hi ha una que no em resisto a repetir, malgrat que igual em poso vermell, però dir que les dones són més agressives perquè no tenen penis, per favor, és que només això mereixeria la pena que es replanteessin en el seu propi partit els partits que li han donat suport", ha afegit en declaracions als mitjans en la lliurament a la família de Carlos Saura de la Gran Creu de l'Orde Civil d'Alfons X El Savi, concedida a títol pòstum.

En aquest punt, Iceta ha reconegut que s'estan concentrant "moltes crítiques a Vox" però ha subratllat que "no cal oblidar que, sense el suport del PP, aquest home no seria president d'un parlament autonòmic".

"Per tant, mereix la pena que tots reflexionem sobre aquests fets, aquestes paraules i aquestes expressions que ens avergonyeixen a tots i que particularment avergonyiran la gent de Balears", ha afegit.

Per això, ha fet una crida als polítics a no realitzar "expressions que ofenguin". "Una persona que es dedica a la política no pot tenir expressions que fereixen i ofenen la gran majoria dels espanyols", ha subratllat.

Categoría

Illes Balears