• divendres 31 de març del 2023

Iceta es mostra partidari que l'Estatut de l'Artista inclogui particularitats fiscals per al sector a Balears

img

El ministre de Cultura defensa la permanència del Bo Cultural Jove, "encara que dependrà dels futurs governs"

Iceta reconeix que de vegades es comet l'error de pensar en la cultura "des de Madrid"

PALMA, 1 Ago.

El ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, s'ha mostrat aquest dilluns partidari que l'Estatut de l'Artista contempli particularitats fiscals per als creadors de les Balears.

Iceta s'ha reunit a CineCiutat, amb la delegada del Govern, Aina Calvo, amb representants del sector cultural de Balears, amb qui ha tractat les primeres mesures de l'Estatut de l'Artista i el Bo Cultural Jove.

Sobre l'Estatut de l'Artista, Iceta ha explicat que caldrà estudiar quines mesures particulars per al sector a les Illes poden desenvolupar-se, com a "determinades modulacions" en temes de fis qualitat. "Escoltarem el que digui el sector i parlarem amb el Ministeri d'Hisenda", ha assenyalat. En relació al Bo Cultural Jove, el ministre s'ha mostrat satisfet de com s'està desenvolupant fins ara - -es va posar en marxa la setmana passada-- i ha animat empreses i entitats culturals a sumar-se perquè mig milió de joves que compleixen 18 anys puguin disposar de fins a 400 euros.

Iceta ha insistit que per aquest any i el proper la mesura està assegurada ja que la partida està inclosa en els Pressupostos Generals i una pròrroga dels comptes, en cas de no aprovar-se'n de nous, també ho mantindria.

El ministre ha apuntat que la voluntat de l'Executiu central és mantenir la mesura en el futur, atesa la consolidació en països com Itàlia o França encara que, ha matisat, "dependrà de cada govern".

Miquel Iceta ha emmarcat la trobada amb el sector cultural de les Balears en la voluntat del Govern central d'escoltar a totes les sensibilitats culturals presents a tot el país.

"De vegades es comet l'error de pensar en el sector cultural d'Espanya des de Madrid i això deixa fora moltes coses. Per sort, l'activitat cultural no només es concentra a les grans ciutats com Madrid o Barcelona”, ha afirmat.

Notícies més vistes Avui