Illes Balears, en avís groc aquest dijous per fenòmens costaners a totes les illes.

Illes Balears, en avís groc aquest dijous per fenòmens costaners a totes les illes.

A Eivissa i Formentera s'activa l'avis groc per pluges i tempestes.

PALMA, 3 d'agost.

El Servei d'Emergències 112 ha activat l'Índex de Gravetat 0 (IG0) del Pla Meteobal davant la previsió d'aquest dijous de fenòmens costaners a les Balears. Així, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l'avis groc per fenòmens costaners al nord i nord-est de Mallorca, la Serra de Tramuntana, Menorca, Eivissa i Formentera.

Els avisos responen a l'espera de vent del nord i nord-est en intervals de 40 a 55 quilòmetres per hora, amb força sis o set, i ones de dos a tres metres.

A més, a Eivissa i Formentera també s'ha activat l'avis groc per pluges i tempestes entre les 21.00 i les 23.59 hores.

D'altra banda, Aemet ha activat l'índex de risc d'incendi forestal molt alt o extrem a tot l'arxipèlag.

Així mateix, per a aquest dijous es preveu sol i núvols amb temperatures màximes entre 28 i 33 graus i vent del nord-est. A la nit, augmentarà la nuvolositat i arribaran els ruixats, començant per Eivissa i Formentera, que podrien ser localment forts i amb tempesta.

Cal recordar que l'IG0 s'activa quan la informació meteorològica permet preveure la imminença d'un fenomen meteorològic advers amb perill per a les persones i els béns, i es correspondrà també amb fenòmens adversos observats que puguin considerar-se com a incidents locals menors i controlables mitjançant una resposta local ràpida, sense que es produeixin danys.

Tags

Categoría

Illes Balears