Notícies Balears.

Notícies Balears.

Illes Balears lidera el reciclatge d'envasos de vidre a Espanya i bateix un rècord al 2023 amb 52.245 tones recollides.

Illes Balears lidera el reciclatge d'envasos de vidre a Espanya i bateix un rècord al 2023 amb 52.245 tones recollides.

PALMA, 22 Març.

Balears ha liderat el reciclatge d'envasos de vidre a Espanya i ha batut un rècord històric el 2023 en la recollida selectiva amb 52.245 tones d'envasos de vidre dipositats al contenidor verd i tractats completament a la regió a la plana de TMA Recicla.

Així ho han assenyalat aquest divendres Ecovidrio i el Govern en la presentació de les dades de recollida selectiva dels contenidors verds el 2023, en concret, el director general d'Economia Circular, Transició Energètica i Canvi Climàtic, Diego Víu, i el gerent territorial d'Ecovidrio, Roberto Fuentes.

Segons les dades, l'any passat cada ciutadà de Balears va dipositar prop de 108 envasos als contenidors verds (uns 32 kg/IPH), la qual cosa suposa la xifra més elevada de tot el país i es situa per sobre de la mitjana nacional (19,2 kg/hab i 66 envasos per persona).

De l'informe es desprèn que gràcies al reciclatge dut a terme el 2023 es va evitar l'emissió de 30.300 tones de diòxid de carboni (CO2), una quantitat equivalent a retirar més de 14.100 cotxes de la carretera durant un any.

Igualment, Palma es situa entre les cinc capitals que fan més ús dels contenidors de vidre amb una aportació ciutadana de 25,4 Kg/hab. Per illes, Eivissa lidera la recollida d'envasos de vidre amb 43,9 Kg/IPH, seguida de Formentera amb 42,3 Kg/IPH, Mallorca amb 26,1 kg/IPH i Menorca amb 23,4 kg/IPH.

"Som la comunitat autònoma que més vidre recicla de tot l'Estat", ha destacat Víu, posant en valor que les Illes encapçalen el rànquing de reciclatge de vidre per comunitats. "Vol dir que som una societat compromesa i amb consciència i sentit de la responsabilitat", ha afegit.

En aquesta línia, el director general ha considerat que l'arxipèlag va "pel bon camí". "Perquè treballem tots junts per la sostenibilitat del nostre entorn i en la lluita contra el canvi climàtic", ha subratllat.

El gerent d'Ecovidrio, per la seva banda, ha considerat que els resultats de Balears són "excel·lents", assenyalant que són possibles gràcies a la estreta col·laboració de l'Administració pública i Ecovidrio.

"Sens dubte, els balears compten amb un Govern compromès amb el reciclatge i la sostenibilitat que, en pro del medi ambient, es mostra obert al diàleg i sempre disposat a implementar plans més ambiciosos per millorar els resultats de recollida selectiva", ha subratllat Fuentes.

Actualment, les Illes disposen de 5.485 contenidors verds repartits per tot el territori, que equivalen a un per cada 218 habitants. Així, durant el 2023, els ciutadans han dipositat als contenidors uns 490.197 envasos de vidre al dia i uns 340 envasos per minut.

Des del Govern han assenyalat que el reciclatge d'envasos de vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic i la descarbonització de l'economia.