• divendres 31 de març del 2023

Iñaki Gabilondo: "Si Vox aspira a superar el PP, es donarà contra un mur, han d'aprendre de Cs i Podem"

img

"La societat actual és la més escèptica, però es creu la primera milonga que li expliquen", afegeix el comunicador

PALMA, 23 Jun.

El periodista Iñaki Gabilondo ha recordat aquest dijous que a Cs i Podem els ha enfonsat la "pressa" , els "errors de càlcul" i la "falta de prudència" per superar el PSOE i el PP, situació de la qual hauria d'aprendre Vox perquè, "si aspira a donar el 'sorpasso' al PP, es donarà contra un mur".

Gabilondo ha ofert aquest dijous a un hotel de Palma la conferència 'Temps d'estupor', organitzada pel Cercle d'Economia de Mallorca.

p>

En una entrevista amb Europa Press, el periodista ha pronosticat, després de les eleccions andaluses, que Vox tindrà el seu espai a l'espectre electoral "en la mesura que assumeixi quins són els seus límits". Ha recordat, en aquest sentit, l'error d'anàlisi que va cometre Albert Rivera i la deriva posterior de Cs. En aquest context, i després del que va passar a Andalusia, ha afirmat que el més probable és que " el PP recuperi progressivament els que van abandonar casa seva".

En relació amb el títol de la seva conferència --'Temps d'estupor'-- el periodista ha lamentat que a dia d'avui "podria estar-hi dues hores fent la llista de les coses que encara ens poden fer sentir estupefactes”. En aquest sentit, ha lamentat que la societat actual es presumeixi de ser "la més escèptica, alhora que s'empassa la primera milonga que li arriba a les orelles".

El comunicador s'ha referit igualment al rei Joan Carles i encara que ha destacat que va poder viure en primera persona "els seus grans actes de concòrdia i reconciliació", res no justifica la "gran decepció" experimentada.

"He confessat la meva decepció i la meva part de culpa. Potser la política i els mitjans no vam tenir l'habilitat de fer un millor seguiment de les activitats de l'emèrit”, ha afirmat.

Sobre Felip VI, ha ressaltat l'esforç extraordinari fent, al costat de la reina Letizia, per revertir el descrèdit, malgrat que els joves s'allunyen cada vegada més de la monarquia.

"Resulta còmic recordar que Joan Carles I deia que Letizia destrossaria la família, quan és possible que avui sigui ella la que l'està sostenint”, ha apuntat.

riticat, a més, l'actual curtplacisme en què s'ha instal·lat la democràcia que veu "com la fi del món qualsevol cosa de calat que requereixi reflexió".

Alhora, ha advertit que els partits estan "idolatrant" la democràcia, fins al punt de "no saber què pensar sobre un tema" sense recórrer a les enquestes.

Per Gabilondo, és una anomalia que una societat que requeriria la humilitat d'assumir que les circumstàncies generen dubte i estupor, s'estiguin presentant com mai en forma de polarització extrema. El comunicador ha lamentat la "nostàlgia de l'autoritarisme" i el "moment delicat" que està vivint la democràcia.

Notícies més vistes Avui