Notícies Balears.

Notícies Balears.

Inaugurada el 'Pont de la Policia Nacional' a Palma pel 200è aniversari del Cos.

Inaugurada el 'Pont de la Policia Nacional' a Palma pel 200è aniversari del Cos.

PALMA, 22 Mar.

El batle de Palma, Jaime Martínez, i el cap superior de la Policia Nacional a les Illes Balears, José Luis Santafé, han inaugurat el 'Pont de la Policia Nacional', al Passeig Mallorca cantonada amb Simón Ballester, amb motiu del 200 aniversari de la creació del Cos.

Martínez i Santafé han arribat junts a l'acte i han passat revista a un grup d'agents de la Policia Nacional. Després, han descobert la placa commemorativa del 'Pont de la Policia Nacional'.

El cap de la Policia Nacional a les Illes Balears ha pres seguidament la paraula per "agrair a l'Ajuntament de Palma i a l'actual equip de govern municipal que amb motiu del bicentenari de la Policia Nacional hagin tingut el detall de posar-li a aquest pont, que tothom coneix com el de la Policia Nacional, ja que oficialment el nom és 'Pont de la Policia Nacional'".

A més, ha volgut "agrair al cap de la Policia Local la magnífica col·laboració que hi ha i que continuarà havent-hi" entre ambdós cossos policials. I, "donar un abraçada a totes les persones que han vingut" a l'acte, "també a entitats ciutadanes i representants d'empreses i de veïns". "Estic molt emocionat, molt agraït i molt content de poder estar en aquest lloc", ha subratllat.

Finalment, ha intervingut el batle de Palma, qui ha expressat el seu "orgull i més sincera felicitació i la de l'Ajuntament a cadascun dels integrants del Cos Nacional de Policia en el 200 aniversari de la seva creació". "Aquest bicentenari constitueix tot un hito històric ja que no cal oblidar que es tracta del cos més antic de totes les forces de seguretat de l'Estat", ha afegit.

Martínez ha volgut rendir així homenatge a la Policia Nacional, cos "que al llarg d'aquests dos segles ha demostrat de sobres la seva vocació i esperit servei". Ambdues "han estat", segons ha valorat, "qualitats que han permès construir un país més segur i lliure". Doncs, la Policia, ha destacat, "s'ha bolcat en la defensa i la protecció de les persones i s'ha guanyat l'afecte i la gratitud dels ciutadans especialment dels més vulnerables".

"En el transcurs de la seva trajectòria", ha apuntat el batle, "la Policia Nacional ha reforçat els seus mitjans materials i personals aconseguint multiplicar els seus serveis i ajustar-los a les necessitats dels ciutadans". "A Palma, tant administracions com el conjunt de la població som plenament conscients de l'extraordinària tasca que desenvolupa aquesta organització policial que és la conseqüència directa de la seva dedicació constant i la seva acció eficaç", ha assenyalat.

També, ha ressenyat que "si alguna cosa s'ha après és que la col·laboració entre els diferents cossos de seguretat és sinònim d'èxit a l'hora de prevenir i eradicar les actuacions incíviques i delictives". En aquest sentit, i fent-se ressò del sentir de la Policia Local ha assegurat que estan "immensament orgullosos" de poder col·laborar amb la Policia Nacional en totes aquelles actuacions que els sol·liciten "sempre pensant en el benestar dels ciutadans".

Martínez ha finalitzat la seva intervenció en aquest acte aprofitant per reiterar el seu "més sincer agraïment a la Policia Nacional" per la seva "excel·lent tasca caracteritzada per l'altruisme i la generositat".

"Aquesta placa amb el nom de 'Pont de la Policia Nacional' recorda l'aniversari de la creació del Cos Nacional de la Policia i al mateix temps representa la necessitat de tenir molt present el missatge que la unió, col·laboració i dedicació de les diferents forces de seguretat han de ser els pilars en què s'ha de sustentar la protecció dels drets i llibertats de totes les persones", ha conclòs el batle.