• dimecres 29 de març del 2023

Inaugurat el centre de formació de l'Escola d'Infermeria del Cesag i Quirónsalud, amb tres sales de simulació

img

Les sales de simulació permeten entrenar situacions reals, com ara una intubació o reanimació cardiopulmonar

PALMA, 14 Oct .

La consellera de Salut del Govern balear, Patricia Gómez, ha inaugurat aquest divendres el centre de formació de l'Escola d'Infermeria impulsada pel Centre d'Ensenyament Superior Alberta Giménez (Cesag), adscrit a la Universitat Pontifícia de Comillas, i el grup Quirónsalud a Palma.

El centre s'ubica a l'entorn de l'Hospital Quirónsalud Palmaplanas i compta amb dues aules modulars de docència amb capacitat per a 50 persones cadascuna i són convertibles en una única sala amb capacitat per a 100 persones- i tres sales de simulació equipades amb maniquins robotitzats.

Les sales de simulació permetran als estudiants recrear situacions reals, des de cures bàsiques --detecció de sons cardíacs i pulmó ares, control de la pressió arterial i monitorització de signes vitals, etc-- fins a cures més avançades com una intubació o pràctiques de reanimació cardiopulmonar, entre d'altres.

Aquestes sales permetran entrenar un ventall de recreacions clíniques relacionades amb pacients adults i pediàtrics, femenins i masculins, perquè els alumnes es familiaritzin amb el maneig del pacient i el material sanitari, i adquireixin la destresa i agilitat necessàries per respondre adequadament a diferents situacions.

D'aquesta manera es Pretén posar la tecnologia al servei de la docència perquè els alumnes es formin en un entorn similar a l'hospitalari, segons ha informat Quirónsalud.

A més, les sales de simulació són convertibles en diferents espais hospitalaris, com ara una habitació , un box d'urgències o un llit d'UCI. D'altra banda el centre compta amb un apartat, l'Espai Quirónsalud, per a estudi i treball en equip.

Es tracta de la primera escola d'infermeria privada de Balears i preveu formar 50 professionals cada any. L'escola ha iniciat les classes al setembre.

A la inauguració d'aquest divendres, la consellera ha visitat les instal·lacions acompanyada de la directora del Cesag, Julia Violero, el director territorial de Quirónsalud a Balears, Víctor Ribot, i la seva presidenta, Rosa María Regí.

Gómez ha aplaudit "la formació d'excel·lència que podrà treure la nova escola d'infermeria" i la seva contribució "a tot el conjunt de la sanitat balear" ja que "repercutirà en la millor qualitat assistencial al pacient".

Per la seva banda, la directora del Cesag ha valorat l'aliança amb Quirónsalud "com a resposta a una necessitat social" i l'oportunitat de "oferir el millor" als seus alumnes, apreciant que és "garantia del futur" per a la nova escola d'infermeria. Per la seva banda, el director territorial de Quirónsalud ha celebrat que l'escola d'infermeria ajudarà a comptar "amb professionals més formats ia oferir la millor atenció del pacient", mentre que la presi denta de Quirónsalud a Balears ha agraït l'aportació de totes les persones que "amb gran il·lusió s'han sumat al projecte".

Notícies més vistes Avui