Notícies Balears.

Notícies Balears.

Incoen expedient sancionador a una dona per empadronament indegut de 14 persones a Sant Llorenç.

Incoen expedient sancionador a una dona per empadronament indegut de 14 persones a Sant Llorenç.

PALMA, 13 Abr.

La Brigada d'Extranjeria de la Policia Nacional ha incoat un expedient sancionador a una dona per haver presumptament comès infraccions greus a la Llei d'Extranjeria en haver empadronat indegudament a 14 persones a Sant Llorenç (Mallorca).

En un comunicat, la Policia Nacional ha informat que la Brigada d'Extranjeria de la Policia de Palma, en col·laboració amb la Comissaria Local de Manacor, han dut a terme la investigació d'una sèrie d'empadronaments indeguts i fraudulents en un domicili particular de la localitat de Sant Llorenç des Cardassar, en el marc d'investigacions portades a terme des de fa temps per la Unitat Central de Xarxes d'Inmigració Il·legal i Falsedats Documentals (Ucrif) de Palma per aquest tipus d'empadronaments fraudulents, i que en aquest cas ha comptat amb la col·laboració de la Policia Local de Sant Llorenç.

Els agents han pogut detectar l'empadronament de 14 persones d'origen marroquí, en un habitatge particular situada en la mencionada localitat de Sant Llorenç des Cardassar.

Després de la investigació realitzada i amb la documentació sol·licitada i aportada per l'Ajuntament d'aquesta localitat, s'ha pogut demostrar els empadronaments d'aquestes 14 persones en un habitatge de tan sols 70 metres quadrats i dues habitacions.

Segons la Policia, la dona que ha autoritzat tots aquests empadronaments ha reconegut la seva responsabilitat, admetent que ho feia per ajudar a aquests immigrants i que aquests li pagaven petites quantitats de diners com agraïment.

D'altra banda, els policies de l'Ucrif, que s'han entrevistat amb algun de els immigrants empadronats indegudament, han estat informats que la dona cobrava entre 150 i 200 euros per empadronament.

A la suposada responsable d'aquestes infraccions greus a la Llei d'Extranjeria se li ha incoat un Expedient Sancionador per 14 infraccions, proposant una sanció de 14.000 euros, ja que es tracta d'infraccions agreujades i existeix de forma inequívoca, segons la Policia, un ànim de lucre, per part de la infractora.

La Brigada d'Extranjeria de la Policia Nacional de Palma està fent un gran esforç en detectar i perseguir els innombrables empadronaments indeguts que s'estan duent a terme a Mallorca, repartits per tots els Ajuntaments i que suposa un frau a l'Administració i que repercuteix en el sistema social.