Notícies Balears.

Notícies Balears.

Informe del Consell no troba irregularitats atribuïbles a Bonet en la gestió de Hisenda i Funció Pública.

Informe del Consell no troba irregularitats atribuïbles a Bonet en la gestió de Hisenda i Funció Pública.

PALMA, 14 Març.

L'informe provisional sobre el control financer del departament de Hisenda i Funció Pública entre l'11 de juliol de 2023 i el 8 de febrer de 2024 no ha detectat incidències d'actuacions o pràctiques irregulars que suposin un detriment de la hisenda del Consell i que siguin atribuïbles directament a l'exconsellera del departament, Pilar Bonet.

Així ho han explicat el conseller de Hisenda i Funció Pública, Rafel Bosch, i la interventora general en el ple d'aquest dijous, en el qual s'ha presentat l'informe encarregat per la institució insular arran de les informacions sorgides sobre la presumpta participació de Bonet en un desfalco.

En aquesta línia, Bosch ha subratllat que amb la publicació de l'informe s'elimina "qualsevol sospita" i ha afirmat que s'han detectat "algunes incidències no atribuïbles a l'exconsellera". L'informe és provisional i una vegada s'expliquin les "petites irregularitats" i es formin al·legacions, transcorreguts 15 dies hàbils, l'informe passarà a ser definitiu.

El president del Consell, Llorenç Galmés, ha destacat la "màxima transparència i rapidesa" en l'elaboració de l'informe i ha transmès un missatge de "tranquil·litat" ja que "ha quedat demostrat que les acusacions a Bonet no tenen res a veure amb la gestió duta a terme en la institució insular".

D'altra banda, el conseller socialista Javier de Juan ha recriminat a l'equip de govern que "s'amagui darrere dels tècnics per no donar explicacions". En aquesta línia, ha criticat que pel Consell "els tècnics estan bé per a una cosa i per a una altra no", en referència a què en el procés del canvi de data de la Diada de Mallorca s'ha comptat amb informes externs.

D'altra banda, el departament d'Intervenció ha emès un informe que conclou que no és necessària una auditoria externa per revisar els comptes durant la gestió de Bonet, a més, ha recordat que la Sindicatura de Comptes és l'òrgan al qual correspon fiscalitzar externament l'activitat econòmica, financera i comptable del Consell de Mallorca anualment.