• dimecres 7 de juny del 2023

ING, multat amb 23.000 euros després d'una denúncia de Facua per ocultar el telèfon gratuït

img

Consumo considera que ha comès una infracció administrativa greu ja que la ubicació del número "resulta poc intuïtiva"

PALMA , 27 Jul.

ING ha estat multat amb 23.100 euros després d'una denúncia de Facua-Consumidors en Acció per ocultar el seu telèfon gratuït, segons ha informat aquesta entitat en un comunicat en què detalla que la Direcció General de Consum de Balears ha estat qui ha incoat el procediment sancionador.

Segons detallen, després de la denúncia de Facua, la Direcció General de Consum de Balears ha incoat un procediment sancionador per import de 23.100 euros per oferir informació obligatòria sobre el telèfon gratuït d'atenció al consumidor de manera poc accessible a la seva pàgina web i per no facilitar als usuaris un enllaç a través del qual puguin accedir a la plataforma de resolució de litigis en línia.

L'associació de c onsumidors va posar en coneixement de Consum del Govern que aquest banc, a l'apartat 'Contacta'ns' de la seva web indica que els seus telèfons d'informació al consumidor i d'atenció al client són dues línies números de prefix geogràfic de tarifació bàsica. Així, segons Facua, cal "indagar per la web i punxar a l'apartat 'Per a més informació consulta els nostres canals d'informació comercial i gestió d'incidències' per localitzar el número gratuït".

L'apartat segon de l'article 21 del Reial Decret Legislatiu 1/2007, de 16 de novembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris i altres lleis complementàries, estableix que supòsits de serveis de caràcter bàsic d'interès general, les empreses hauran de disposar d'un telèfon d'atenció al consumidor gratuït”. Així, si bé ING compleix l'obligació d'oferir un telèfon gratuït d'atenció al client, la Direcció General de Consum de Balears considera que ING ha comès una infracció administrativa greu ja que la ubicació del nombre "resulta poc intuïtiva, de manera que no resulta fàcil a un consumidor mitjà accedir-hi".

Facua va exposar en el seu denúncia que el fet de no tenir un número gratuït de fàcil localització “opera com una veritable limitació o trava perquè les persones consumidores puguin posar-se en contacte amb la denunciada per reclamar amb eficàcia, i genera un perjudici econòmic en consideració amb la despesa que aquests es veuen obligats a suportar”.

A més de la infracció administrativa greu, Consum considera que ING també ha comès una infracció lleu per no facilitar un enllaç per accedir a la plataforma de resolució de litigis ja que , malgrat indicar "és possible accedir a través d'aquest enllaç", no havia vinculat cap pàgina.

Per tot això, la Direcció General de Consum ha iniciat un procediment sancionador contra aquest banc, imposant una sanció provisional de 23.100,02 euros per haver comès sengles infraccions en matèria de defensa dels drets dels consumidors i usuaris (19.500,01 euros per la greu i 3.600,01 euros per la lleu).

Facua ha deta que, a dia d'avui, ING ja ha habilitat l'enllaç a la seva web per accedir al formulari a través del qual gestionar queixes i reclamacions, tot i que encara segueix sense aparèixer a l'apartat 'Contacta'ns' el telèfon d'atenció al client gratuït .

Notícies més vistes Avui