• dissabte 28 de gener del 2023

Inicien a Eivissa els expedients sancionadors per a cinc taxistes que van rebutjar un servei a l'hospital

img

IBIZA, 4 Ago.

L'Ajuntament d'Eivissa ha iniciat l'expedient sancionador contra cinc taxistes que van rebutjar un servei a l'hospital Can Misses.

Segons ha informat el Consistori aquest dijous en un comunicat, els taxistes van rebutjar un darrere l'altre un pacient d'Oncologia per a un servei que s'havia reservat amb anterioritat a la Federació Insular del Taxi d'Eivissa. Els expedients s'incoaran ara les properes setmanes i les persones denunciades rebran la notificació al setembre.

L'Ajuntament ha explicat que, en negar-se a prestar serveis essencials sense causa justificada, la decisió dels taxistes es considera una infracció molt greu recollida a l'article 89 de la Llei de transport terrestre i mobilitat sostenible de Balears ia l'article 36 del Reglament del Servei de Transport Urbà de Viatgers en automòbils lleugers de lloguer amb conductor del mateix consistori.

Ambdós documents recullen sancions per a aquestes infraccions molt greus d'entre 1.001 i 6.000 euros.

El regidor de Mobilitat, Aitor Morrás, ha recordat que “aquest tipus de serveis essencials han de ser prioritaris i, en cap cas , es podran rebutjar. La ciutadania eivissenca mereix un bon servei de taxi i no es pot permetre que es repeteixin circumstàncies com aquestes, molt habituals durant els mesos d'estiu".

Regidoria de Mobilitat ha assenyalat que els tècnics revisen els serveis prestats i rebutjats pels taxistes, un control que es realitza a través del sistema de gestió mitjançant tecnologia de posicionament per satèl·lit, GPS, de la flota del servei de transport urbà i interurbà de viatgers en vehicle turisme.

Segons el Consistori, l'objectiu d'aquesta tasca és garantir un servei "eficient i de qualitat" que arribi igual a residents i visitants.

Notícies més vistes Avui